Kalevan alueen pysäköintijärjestelyt herättäjäjuhlien aikana
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kalevan alueen pysäköintijärjestelyt herättäjäjuhlien aikana

Herättäjäjuhlien järjestelyt aiheuttavat muutoksia Kalevan alueen pysäköintiin, koska osa pysäköintialueista on juhlien käytössä. Asukkaiden J-tunnuksella varustettujen autojen pysäköintimahdollisuuksia on muilla lähialueen pysäköintipaikoilla lisätty juhlien ajaksi. Juhlien osallistujien pysäköintialue on Hakametsän jäähallilla. 

Herättäjäjuhlien parkkikysymys on aiheuttanut huolta ja mielipahaa Kalevan alueen asukkaiden keskuudessa. Olemme pahoillamme juhlajärjestelyiden aiheuttamasta häiriöstä alueen asukkaille. Ymmärrämme, että tilanne voi hankaloittaa kalevalaisten liikkumista viikonlopun aikana.

Haluamme tarkentaa muutamia eri viestintäkanavissa esiin nousseita asioita:

- Herättäjäjuhlien juhlaväki pysäköi autonsa Hakametsän jäähallin parkkipaikalle. Kirkon ympäristössä olevat parkkipaikat tarvitaan juhlien järjestelyä ja tavaroiden kuljetuksia varten.

- Uimalankadulla on juhlien invapysäköinti.

- Pihoihin ajo on turvattu koko Herättäjäjuhlien ajan.

- Auton voi J-tunnuksella pysäköidä ilmaiseksi ja ilman aikarajoitusta kaikilla Kalevan aikarajoituksella varustetuilla P-paikoilla lukuun ottamatta juhlille varattuja erityismerkittyjä paikkoja. Lisäksi auton voi jättää juhlien aikana myös jäähallin parkkipaikalle, josta on maksuton bussikuljetus Kalevan kirkolle.

- Autoilijoita ei velvoiteta viemään autoa jäähallin p-paikalle. Kaupunki siirtää auton sinne, jos omistaja ei itse ole määräaikaan mennessä siirtänyt autoa.

Kiitämme kaikkia alueen asukkaita kärsivällisyydestä. Olemme tosi iloisia, että saamme pitää juhlat teidän naapurustossanne. Toivotamme kaikki tamperelaiset ja erityisesti kalevalaiset tervetulleeksi Herättäjäjuhlille.

Terveisin Herättäjäjuhlien pääsihteeri Petra Perttula