Usko opasteita, kun saavut juhlille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Usko opasteita, kun saavut juhlille

Yhteiskuljetusbusseja Nilsiän juhlilla

Kun suuntaat kohti Tamperetta ja herättäjäjuhlia, kannattaa seurata opasteita. Erityisesti autoilevien kannattaa seurata opasteita suoraan pysäköintalueille. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuvien kannattaa harkita paikallisliikenteen Nysse-tapahtumalippua.

Omalla autolla saapuville on järjestetty suurimmilta sisääntuloväyliltä opastus pääpysäköintialueelle Hakametsän jäähallille.

- Usko opasteita, korostaa liikennetoimikunnan puheenjohtaja Seppo Rantanen .
- Opasteet ohjaavat varmasti oikeaan paikkaan.

Hakametsän pysäköintialueelta kulkevat jatkuvasti sukkulabussit juhlakentälle Liisanpuistoon. Bussikuljetus sisältyy pysäköintimaksuun. Invapysäköintialueelta ja talkoolaisten pysäköintialueelta on opastettu kulkureitti Liisanpuistoon. Juhla-alueen lähiympäristössä juhlavieraiden pysäköinnille ei ole varattu tilaa, joten kannattaa suunnata suoraan yhteispysäköintialueelle.

Junilta ja busseilta jalan tai Nyssellä

Myös rautatieasemalta ja linja-autoasemalta selkeät yhteydet Kalevan kirkon ja Liisanpuiston suuntaan, ja juhlapaikalle voi tulla joko kävellen tai paikallisliikenteen bussilla.

- Toivomme, että mahdollisimman moni saapuisi julkisilla kulkuvälineillä, Seppo Rantanen sanoo.

Rautatieasemalla ja linja-autoasemalla myydään paikallisliikenteeseen Nysse-tapahtumalippuja, joilla voi koko juhlaviikonlopun ajan matkustaa vapaasti Tampereen joukkoliikenteen busseilla vyöhykkeillä A-C. Lipun hinta on 10 euroa.

Jalkaisin keskustan suunnasta tulevien kannattaa kävellä Itsenäisyydenkadun eteläpuolta eli samaa puolta, jolla rautatieasema sijaitsee. Raitiotietyömaa on sulkenut osan suojateistä, ja reittien löytämisen helpottamiseksi suojateistä on laadittu kartta, joka on tämän uutisen yhteydessä.

Juhla-alueen lähiympäristö huomioon

Herättäjäjuhlien ainutlaatuinen juhlapaikka sijaitsee keskellä Kalevan kaupunginosaa, ja juhlakenttä on asuintalojen ympäröimä. Juhlavieraiden toivotaan ottamaan tämä huomioon toiminnassaan.

- Kuljetaan katuja, puistokäytäviä ja virallisia kulkureittejä pitkin eikä oikaista talojen pihojen läpi, toivoo pääsihteeri Petra Perttula.
- Ja huolehditaan yhdessä alueen siisteydestä ja toimitetaan roskat juhla-alueella sijaitseviin jäteastioihin.

Tampereella kaikki alkaa olla valmista juhlia varten ja juhlavieraita jo odotellaan.

- Lämpimästi tervetuloa Tampereelle! Kyllä näillä järjestelyillä saamme aikaan kivat juhlat, Seppo Rantanen sanoo.
- Ja olemme aina käytettävissä, jos tulee vielä kysyttävää.

Lisätietoa saapumisesta, pysköinnistä ja liikenteestä

Tästä kartasta selviävät suojateiden sijainnit Liisanpuiston ympäristössä olevilla työmailla. Suojatiet on merkitty punaisella katkoviivalla ja suojatiemerkillä. Klikkaa kuva isommaksi. Tampereen keskusta sijaitsee kuvasta vasemmalle eli länteen.