Herättäjäjuhlat alkavat Tampereella avarassa, lohdullisessa hengessä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlat alkavat Tampereella avarassa, lohdullisessa hengessä

Tervetuloa kaikki, toivottavat juhlatoimikunnan jäsenet. Olli Hallikainen kuvassa oikealla. Kuva: Hannu Jukola

Lohdullisuus, kiitollisuus ja toivo. Näitä herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, tuomiorovasti Olli Hallikainen toivoo herättäjäjuhlien välittävän niin vakituisille juhlavieraille kuin ensi kertaa mukana olevillekin. Herättäjäjuhlilla kenties myös löytyy vastauksia juhlien Lähellesi ikävöin -teemaan. Juhlat alkavat Tampereen Kalevassa perjantaina 6. heinäkuuta.

Juhlilla on mahdollisuus saada kosketus hengellisyyteen ja ymmärtää elämän merkitys ja mieli kirkon uskoon ja herännäisyyteen pohjautuen.

- Juhlien teema kuvastaa paitsi ihmisten ikävää toistensa luo myös ihmisen Jumalan ja pyhyyden kaipuuta. Sitä ei pysty täysin sanoilla kuvaamaan, Olli Hallikainen sanoo.
- Uskon, että juhlilla välittyy hengellinen kosketus, joka on avara ja vapauttava, lohduttava ja ihmistä lähelle tuleva.

Isolle piknikille mahtuvat kaikki

Juhlakentällä ollaan avoimen taivaan alla, yhdessä seurapenkeillä veisaamassa tai kuuntelemassa, ruokapöydissä tai juhlatorilla. Vakituisille juhlavieraille herättäjäjuhlat merkitsevät Siionin virsien veisaamista ja seurapuheiden sanoman pohdiskelua sekä ystävien ja tuttujen tapaamista.

- Toivon, että myös tamperelaiset voisivat kokea olevansa tervetulleita herättäjäjuhlille, Olli Hallikainen sanoo.

Olli Hallikainen suosittelee tamperelaisille erityisesti Sorsapuiston Tilkkutäkki-piknik-konserttia, koska tapahtumapaikkana Sorsapuisto on tamperelaisille tuttu muun muassa Tampere Filharmonian konserteista.

- Se on yksi iso piknik, jossa kuulaan riparilauluja ja muista hengellisiä lauluja, joista osa on Siionin virsiä, Olli Hallikainen sanoo.
- Niille tamperelaisille, jotka ovat käyneet rippikoulun ja oppineet näitä lauluja, piknik on varmasti elämys.

Herättäjäjuhlilla teltta ei suojaa juhlijoilta sateelta tai paahteelta. Sää otetaan sellaisena, kun se annetaan.

- Kun ollaan Luojan avaran taivaan alla, kaikki voivat kokea olevansa Jumalan lämpimässä sylissä, Olli Hallikainen sanoo.
- Tai jos vettä sataa, raikkaassa, virkistävässä sylissä.

Innostus on kantanut

Juhlia on järjestelty jo useampi vuosi, ja tänä aikana Olli Hallikaista on ilahduttanut yhteistyön henki ja laaja-alainen innostus.

- Tampereen kaupungin ja monien yhteistyökumppaneiden kanssa kaikki on sujunut erittäin hyvin, Olli kiittelee.
- Myös Tampereen ja lähialueiden seurakunnat ovat olleet vahvasti mukana.

Juhlia tehdään pääosin vapaaehtoisvoimin, ja vastuunkantajat ovat antaneet sekä aikaansa että osaamistaan juhlille.

- Olen iloinen ja ylpeä toimikuntien ja niiden vetäjien työstä juhlien hyväksi, Olli Hallikainen sanoo.
- Ja tietenkin ilonaihe ovat myös talkoolaiset. Hehän itse juhlien aikaan mahdollistavat esimerkiksi ruokailujen, liikenteen ja järjestyksenpidon ja monet muut asiat, jotta kaikkien olisi hyvä olla.

Juhlaviikonloppuna juhlatoimikunnan puheenjohtaja toivoo kaiken sujuvan suunnitelmien mukaan.

- Tavoitteena on, että saisimme yhdessä luotua Kalevan kirkon ympäristöön juhlavat puitteet herättäjäjuhlille, Olli Hallikainen toteaa.

Olli Hallikainen aikoo olla paikalla ja juhlaväen mukana aamusta iltaan. Hänellä on seurapuhe aattoseuroissa ja hän avustaa sunnuntain messussa.

- Aion kyllä ehtiä mukaan myös perjantain Tilkkutäkki-piknikille ja lauantaina Suojaavat siivet -konserttiin Tuomiokirkkoon.

Teksti: Anna-Mari Martikainen