Konsertteja joka makuun!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Konsertteja joka makuun!

Suojaavat siivet -konsertissa esiintyvät muun muassa Jaakko Löytty, Eriikka Väliahde ja Heikki Hela

Herättäjäjuhlat tarjoilee upean kattauksen erilaisia konsertteja. Joka päivälle löytyy vähintään yksi konsertti ja tarjonnassa on huomioitu hyvin erilaiset musiikkimaut klassisesta kevyempään musiikkiin. Konsertteja järjestetään niin kirkoissa kuin avaran taivaankin alla.

Perjantai-iltana heti aattoseurojen jälkeen leppoisa piknik-konsertti Sorsapuistossa kutsuu kuuntelemaan ja laulamaan rippileirin suosikkilauluja. Tilkkutäkki-piknikillä lavalle kipuavat kello 19.30 alkaen suositut gospelmuusikot Pekka Simojoki, Jouko Mäki-Lohiluoma, Päivi Portaankorva, Venla Lankinen, Jiipee Skyttä, Jaakko Löytty ja Peter Joukainen yhtyeineen.

Suojaavat siivet-konsertissa lauantai-iltana pohditaan sadan vuoden matkaa sisällissodasta nykypäivään Tampereen tuomiokirkossa. Nyt Tuomiokirkossa kaikuvat sovinnon ja rauhan laulut. Kello 20.30 alkavassa konsertissa kuullaan virsiä, työväenlauluja, pop-klassikoita sekä musikaalimusiikkia. Solisteina esiintyvät Laura Malmivaara, Heikki Hela, Jaakko Löytty, Eriikka Väliahde ja Tuomas Juntunen.

Juhlaviikonlopun konserteissa kuullaan myös muun muassa urkumusiikkia, kuoromusiikkia, virsiä ja hengellisiä lauluja uusin maustein sekä weisuuta wanhoista kirjoista vanhojen soittimien säestyksellä.

Särkänniemessä esiintyvät lauantaina räppäri Jellona ja pop-kantelisti Ida Elina, Kalevan kirkon iltakonsertissa taas Aholansaari Sinfonietta -orkesteri solistinaan baritoni Jorma Hynninen.

Poimi alla olevasta listasta sinulle mieluisin ja anna musiikin viedä!

Torstai 5.7.

Kesäillan urkumusiikkia
Klo 19 Tuomiokirkko
Riikka Viljakainen
Ohjelma 10 € kirkon pääovelta

Perjantai 6.7.

Tilkkutäkki-piknikkonsertti Sorsapuistossa
Klo 19.30 Sorsapuisto

Pekka Simojoki, Jouko Mäki-Lohiluoma, Päivi Portaankorva, Venla Lankinen, Jiipee Skyttä, Jaakko Löytty ja Peter Joukainen yhtyeineen.
Huom!
- Konsertin aikana voi nauttia puiston nurmella piknik-herkkuja. Jos omat eväät ovat jääneet kotiin, Gastropub Kalevan myyntipisteestä voi ostaa gourmet-hodareita ja virvokkeita.
- Konsertissa arvotaan noin 10 juhlille lahjoitettua tilkkutäkkiä kaikkien arvan ostaneiden kesken. Tilkkutäkkejä on tehty talkoilla muun muassa Hervannan ompeluseuroissa ja Kalevan kirkon neulekerhossa. Arpoja voi ostaa piknikiltä ja jo iltapäivällä juhlakentältä.

Konserttiin on ilmainen pääsy. Konsertissa kerätään kolehti, jolla tuetaan nuorten toimintaa herättäjäjuhlilla.

Uusin kirkkain sävelin -kuorokonsertti
Klo 20 Tuomiokirkko
Herännäisnuorten kuoro, joht. Hanna-Maria Hapuli, Helsingin Seuratuvan virsikuoro, joht. Taina Sulkanen, ja mieskuoro Veisuuveljet, joht. Samuli Korkalainen. Konsertin yhteydessä voi ostaa kuorojen yhteisäänitteen Uusin kirkkain sävelin.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €
Käsiohjelma ja levy yht. 30 €

Maat, metsät hiljenneinä
Klo 22.30 Tuomiokirkko
Esa Toivola, urut, Pirjo Mäntyvaara , sopraano ja Riikka Marttila, viulu.
Vapaa pääsy

Lauantai 7.7.

Kamariorkesteri Aholansaari Sinfonietta
Klo 20 Kalevan kirkko
Aholansaari Sinfonietta, solistina baritoni Jorma Hynninen

Aholansaari Sinfonietta on valtakunnallinen nuorista musiikin ammattilaisista sekä ammattiopiskelijoista koostuva kamariorkesteri, joka sai alkunsa Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön liepeissä 1990-luvun loppupuolella. Toimintansa 20-vuotisjuhlakauttaan viettävä orkesteri on soitannaltaan täysin ammattitasoinen ja musiikillisesti kunnianhimoinen kokoonpano.
Ohjelmassa on Dmitri Shostakovitshin, Ahti Sonnisen, Einojuhani Rautavaaran ja Paavo Korpijaakon teoksia.
Pääsyliput konserttiin 10 € tuntia ennen ovelta ja ennakkoon Aholansaaren kojulta herättäjäjuhlien juhlatorilta

Suojaavat siivet -konsertti
Klo 20.30 Tuomiokirkko
Laura Malmivaara, Heikki Hela, Jaakko Löytty sekä näyttelijät Eriikka Väliahde ja Tuomas Juntunen. Orkesteria johtaa Joonas Mikkilä.
Liput ovat nyt ennakkomyynnissä lippu.fi -palvelussa, hinnat 22,50 €/17,50 €. Osta lippu. 
Juhlien aikana lippuja voi ostaa hintaan 25 € / 20 € juhlakansliasta ja kirkon ovilta tuntia ennen konserttia.

Saavu, kuulas aamunkoitto –kuorokonsertti
Klo 20.30 Aleksanterin kirkko
Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallisen kuoron levyn julkistaminen ja kuoronjohtaja Samuli Korkalaisen jäähyväiskonsertti. Myytävänä kuoron uutta levyä Siionin virsistä.
Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.
Käsiohjelma ja levy yht. 30 euroa.

Virsiä ja hengellisiä lauluja uusin maustein
Klo 20.30 Finlaysonin kirkko
Laulu- ja soitinyhtye 4M, Satu Sepänniitty-Valkama, laulu, Jutta Jelys, klarinetti & saksofoni, Silja Lassila, sello, Sirpa Nevalainen, viulu sekä Eija Apunen, piano.
Ohjelma 10 €.

Weisuuta wanhoista kirjoista
Klo 21 Messukylän vanha kirkko, Kivikirkontie 2
Trio Gambaamo: Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth. Soittimina harmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka.
Ohjelma 10 €

Sunnuntai 8.7.

Kun rauhallisena tummuu ilta
Klo 17 Finlaysonin kirkko
Kaj Chydeniuksen ja Niilo Rantalan sävellyksiä Aaro Hellaakosken, Jaakko Haavion, Saima Harmajan, Oiva Paloheimon, Lauri Viidan ja muiden kotimaisten runoilijoiden teksteihin esittävät Niilo Rantala, Taru Nyman ja Kaj Chydenius.
Ohjelma 10 €.