Lasten pyhiinvaellus on rukousmatka luontoon
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lasten pyhiinvaellus on rukousmatka luontoon

Tamperelaisen Kaupin perheen tytär Lilja tutkii löytämäänsä haitulaa Lasten pyhiinvaelluksella. Kuva: Tuula Tarvainen

Kuljemme Lasten pyhiinvaellusreittiä Näsin puistossa ja matkan ensimmäisellä etapilla pysähdymme etsimään puskissa ja kivikoissa piileskeleviä haituloita – Kirsi Kunnaksen runohahmosta tehtyjä pieniä veistoksia.

– Äiti, tän haitulan kengänpohja on ihan märkä, innostuu veistosta tutkiva lapsi.

– Täällä! Taas löyty yksi, kuuluu toinen ääni puistikosta.

– Lapset rakastavat tutkimista, hämmästelyä ja ihmettelyä, hymyilee Mari Sunell, Finlaysonin kirkon Lasten katedraalin vastaava.

Sunell kuvailee Lasten pyhiinvaellusta yhteiseksi tutkimusmatkaksi Taivaanisän luontoon, jota rytmittävät laulu ja rukous. Lapset osallistuvat Lasten pyhiinvaellukselle vanhemman kanssa ja lähtö tapahtuu Finlaysonin kirkon pihasta, osoitteesta Puuvillatehtaankatu 2. Reitti on noin kilometrin mittainen ja reitti on vaunuystävällinen.

Matkassa on viikonloppuna myös Leku Leijona, Tampereen seurakuntien maskotti. Lekun leijonan aisteja seuraillen pyhiinvaeltajat voivat herkistyä tarkkaileman luontoa – varpusten laulua ja ruusujen tuoksua.

Jokaisesta vaelluksesta muodostuu omanlaisensa rukousmatka – kokonaisuudesta muotoutu aina matkalle lähteneen ryhmän näköinen, hymyilee Sunell.

Lasten pyhiinvaellukselle voi osallistua perjantaina 6. heinäkuuta kello 14.

 

Muita ohjattuja pyhiinvaelluksia:

Paavon polku perjantaina kello 14. Ohjattu hiljainen pyhiinvaellus lähtee Messukylän keskiaikaiselta kivikirkolta, Kivikirkontie 2, ja saapuu juhlakentän veisuihin. Reitin kesto on 2 tuntia ja pituus 4,5 kilometriä.

Kouluikäisten pyhiinvaellus perjantaina kello 14. Lähtö Finlaysonin kirkolta kello 16. Vaelluksen kesto on noin tunti.

Riitan reitti lauantaina kello 14. Ohjattu hiljainen pyhiinvaellus lähtee Kalevan kirkon pääovien edestä ja pääty takaisin juhlakentän lähetysseuroihin. Reitin pituus on 1,5 kilometriä ja kesto noin 1,5 tuntia. Reitin varrella on muun muassa Sorsapuiston veistokset ja Kalevankankaan luontoympäristö.

Mattilan perheen lapset etsivät maasta kiitollisuuskiviä Leku Leijonan kanssa. Kuva: Tuula Tarvainen