Lähetys tuo toivoa!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lähetys tuo toivoa!

Talkooseuraväkeä torstai-iltana juhlakentällä. Kuva: Hannu Jukola

Ihmisen ja yhteisön elämässä on monia asioita, myös lähetystyössä. Tärkeintä on kysyä, kuunnella ja kuulla ja sitten vasta toimia yhdessä paikallisen kirkon ja järjestöjen kanssa.

- Lähetys tuo toivoa, korostaa Seinäjoen seurakunnan lähetyssihteeri Pia Ketola, joka matkaa rippileiriltä seurapuhujaksi Tampereen herättäjäjuhlille, lauantain 7.7. lähetysseurohin.

Hän opiskeli aikanaan kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Nyt työkenttä on laajentunut, kun hän lähetyssihteerinä on mukana seurakunnan eri työaloissa.

Pia Ketola ei ole etsinyt työssään itselle esikuvaa, sillä hän pitää siitä, kun saa monen upean persoonan kanssa tehdä työtään seurakunnassa.

Lähetys oli jo ennen kirkkoa!

Sanotaan, että kirkolla ei ole lähetystä, vaan lähetyksellä on kirkko ? - Niin, lähetys oli ennen kirkkoa, lähetys haastaa liikkeelle koko ihmisen. Lähetys on toisen kokonaisvaltaista vahvistamista siinä elämäntilanteessä missä hän elääkin, päättelee Pia Ketola ja jatkaa; Lähetyskäsky on annettu meille jokaiselle, se on voimassa yhä ja se, miten sinä tai minä siihen haasteeseen vastaamme on meistä kiinni, siis kristityn elämän jokapäiväinen tehtävä.

Kirkko on avannut oviaan maahanmuuttajille ja pakolaisille, mutta tätä eivät kaikki ole katsoneet suopeasti. Pia Ketola ei näe tässä kuitenkaan ristiriitaa.

- Heittäisin vastakysymyksen: Kuka on lähimmäisesi? ja minkä mallin Jeesus meille antoikaan, miten tulee ihmisiä kohdata ja kohdella, hän kyselee ja vastaa vielä, että jokainen ihminen on omilla lahjoillaan ja paikallaan aivan paras lähetystyön tekijä.

Ihan tavallinen seurakuntalainenkin voi osallistua lähetyksen kautta myös Jumalan työhön, ihan omilla lahjoillaan ja sillä tavalla, mikä itselle parhaaksi sopii. Koko maailman muuttaminen kuulostaa ehkä liian valtavalta tehtävältä. Mutta yhden ihmisen koko maailma voi muuttua hyvinkin pienellä avulla ja tuella, kannustaa Pia Ketola kanssaihmisiään

Pia Ketolan seurapuheen ohjenuorana on Herättäjäjuhlien slogan Lähellesi ikävöin. - Se on vahva teema juhlille ja myös oman puheeni pohjavire. Toivo ja toisin näkeminen, ehkä siitäkin nousi monta ajatusta puheeseeni.

- Ihminen kaipaa elämäänsä jakajaa, matkakumppania. Lähetystyöntekijän on tärkeää elää arjessa mukana.

Arjen työn ja elämän eri tilanteet rohkaisevat pohtimaan elämän peruskysymyksiä. Usein, pienet teot kertovat meistä enemmän kuin sanat ja puheet.

Pohjalaiset körttikuorot esiveisaajina

Lähetysseuroissa on useita puhujia, muiden mukana myös Tampereen piispa Matti Repo ja lähetystyöntekijä Päivi Löytty Namibiasta. Kolehti kannetaan H-Y:n kansainväliselle työlle.

Esiveisaajina avustavat pohjalaiset körttikuorot; Seinäjoen HY-kuoro, Lapuan kristillisen opiston kuoro, Untamalan kuoro ja Karhunmäen seudun sekakuoro.

Lähetysseurat lähetetään suoratoistona verkossa pohjalaisillekin, jotka eivät tällä kerralla voi osallistua herättäjäjuhlille. Pohjalaismaakunnista lähtee useita tuhansia juhlavieraita Tampereelle.

Toive Tynjala