Tilkkutäkki-piknikillä laulettiin riparilaulujen klassikoita
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tilkkutäkki-piknikillä laulettiin riparilaulujen klassikoita

Tamperelaiset Juha Komulainen ja poika Aki piknik-tunnelmissa.

Sorsapuiston nurmen peitti perjantai-iltana suuri joukko juhlaväkeä ja tamperelaisia, jotka kokoontuivat laulamaan niin uusia kuin vanhoja körttien riparilauluja.

Juuri päättyneistä aattoseuroista paikalle saapunutta väkeä laulatti vuoroin Pekka Simojoki, Jouko Mäki-Lohiluoma, Päivi Portaankorva, Venla Lankinen, Jii-Pee Skyttä, Jaakko löytty ja Peter Joukainen yhtyeineen.

Tamperelainen Juha Komulainen seurasi lavalla esiintyvää bändiä poikansa Aki hartioillaan.

– Toivon, että oma lapsuuden peruskokemukseni välittyy herättäjäjuhlilla pojalleni. Kokemukseni on suustaan kiinni jäävästä isästäni, jota jouduin jatkuvasti kiskomaan hihasta. Tuttuja oli paljon, hymyilee Juha.

Rovaniemeläinen Juha-Matti Kivistö on saapunut riparilaulukonserttiin fiilistelemään juuri päättyneiden rakennustalkoiden jälkeen vaimonsa kanssa.

– Täällä on spesiaali fiilis ja mukava näin eläkeläisenä tallustella. Pidän körttien eetoksesta, joka kuuluu lauluista läpi. Se muistuttaa opiskeluajoista Tampereella 60-luvulla ja viestii siitä, että pidetään silmät auki maailman tapahtumille ja suuntaudutaan jotakin mysteeriä kohti, kertoo Kivistö.

Rovaniemeläinen Juha-Matti Kivistö käy herättäjäjuhlilla säännöllisesti. Piknikin virret viestivät hänelle körttien eetoksesta.

Kuva: Katariina Järvi

Stefanus Wirdatmadja (vas.), Terhi-Maria Ekman, Päivi Isomäki ja Teemu Salminen piknikillä. Kuva: Katariina Järvi

Pekka Paunonen (vas.),  Ulla Terävä, Eisa ja Markku Kaurila sekä Minna ja Mikko Ruhanen nauttimassa yhteislaulusta Sorsapuistossa. Kuva: Katariina Järvi

Tilkkutäkki-piknikin palkintotäkit odottavat illan arpajaisvoittajia. Kuva: Katariina Järvi