Juhlakenttä täyttyi hymyistä ja iloisista kohtaamisista
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlakenttä täyttyi hymyistä ja iloisista kohtaamisista

Tamperelaiset Soili ja Jorma Kallioniemi nauttivat herättäjäjuhlista täysin siemauksin. Pariskunta harrastaa valokuvaamista, ja molemmat saivat hienoja otoksia juhlista.

Enimmäkseen hyväntuulinen ja hymyilevä – näin voisi luonnehtia Tampereen herättäjäjuhlien juhlakansaa sunnuntaina. Tutut ja ystävät tervehtivät toisiaan halauksin, ja ihmiset juttelivat innokkaasti tuntemattomienkin kanssa.

– Tampereella on ollut oikein kivat herättäjäjuhlat, ja juhlilla on aina iso joukko ystävällisiä ihmisiä, kertoi tunnelmistaan lahtelainen Kati Jylhä-Ollila, joka on ollut mukana herättäjäjuhlilla pienestä pitäen isovanhempiensa kanssa.

Tampereelle hän saapui sisarensa Tuula Jylhä-Ollilan kanssa, joka hänkin on herättäjäjuhlien vakiokävijä.  

– Tampereen juhlissa olen eniten nauttinut puheista, sillä täällä on ollut tosi hyviä puhujia. Varsinkin piispa Matti Repo puhui hyvin, kommentoi Tuula Jylhä-Ollila.

Sisarusten mukaan iso osa herättäjäjuhlia on ihmisten tapaaminen. He tapaavat juhlissa myös sukulaisia ja ystäviä.

Juhlapaikan valinta oli onnistunut

Myös Santeri Iisakka Oulusta ja Akseli Lassila Espoosta tulevat herättäjäjuhlille kavereiden ja tunnelman vuoksi.

Ohjelmasta nuorille miehille jäi mieleen erityisesti Tilkkutäkki-piknik ja siellä lauletut riparilaulut Sorsapuistossa perjantai-iltana. Akseli Lassila piti Pekka Haaviston puheesta.

Molemmat kiittelivät Kalevan kirkon ympäristöä hyväksi juhlapaikaksi. Kulkuyhteydet ovat hyvät, ja alueelle on helppo tulla.

– Lisäksi alue on mukavan pieni, mikä toi tiiviimmän ja intiimimmän tunnelman juhlille. Todella viihtyisä paikka, kehui Akseli Lassila. 

Tamperelaiset Soili ja Jorma Kallioniemi nauttivat herättäjäjuhlista täysin siemauksin. Pariskunta harrastaa valokuvaamista, ja molemmat saivat hienoja otoksia juhlista.

Soili Kallioniemi on kerran aiemmin vieraillut herättäjäjuhlilla Nilsiässä 1980-luvulla. Jorma Kallioniemelle kokemus oli ensimmäinen.

– Seurapuheet ovat lempeitä ja koskettavia eikä niissä tuomita ketään. Lisäksi minuun tekevät vaikutuksen tällaisten isojen tapahtumien yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja talkoohenki, mietti Soili Kallioniemi.

– Juhlilla tuntuu olevan kivaa porukkaa, ja täällä näkee paljon hymyileviä kasvoja, lisäsi Jorma Kallioniemi.

Kyllikki Vento Imatralta ja Airi Sallinen Joutsenosta viihtyivät hekin Tampereen herättäjäjuhlilla.

– Jo pelkästään Outi Lehtipuun ja Kaija Pispan puheiden takia kannatti tulla juhlille. Kerrassaan hienoja ja koskettavia ajatuksia, kiitti Sallinen.

– Varsinkin sisällissodan Tampereen tapahtumista oli mielenkiintoista kuulla. Historian tunteminen lisää ymmärrystä ja sovintoa, lisäsi Vento.

Airi Sallinen pitää muutenkin herättäjäjuhlien seurapuheperinteestä.

– Puheet ovat jämäkän lyhyitä, ja täyttä asiaa. Ja siihen vielä lopuksi virsi päälle. Usein monissa tilaisuuksissa puhutaan ihan liian pitkästi.

Hieno kokemus rouville oli myös Tampereen tuomiokirkkoon tutustuminen. Suojaavat siivet -tapahtuma oli molempien mielestä koskettava.

Teksti ja kuvat: Kirsi Airikka

Kati Jylhä-Ollila (edessä) tuli juhlille sisarensa Tuula Jylhä-Ollilan kanssa Lahdesta. Molemmat ovat herättäjäjuhlien vakiokävijöitä.

Santeri Iisakka Oulusta ja Akseli Lassila Espoosta tulevat herättäjäjuhlille kavereiden ja tunnelman vuoksi.