Tiedote 30.11.2018: Herättäjäjuhlasome Nivalan haltuun
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tiedote 30.11.2018: Herättäjäjuhlasome Nivalan haltuun

Tiedote pdf-muodossa.

 

Herättäjäjuhlat ovat Suomen toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat, jotka järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Ensi kesänä 5.–7.7.2019 pidetään järjestyksessään 125. juhlat Nivalassa Kyösti Kallion koulun alueella tunnuksella ”Armossa avarassa”. Juhlajärjestäjinä ovat Nivalan seurakunta, Nivalan kaupunki ja Herättäjä-Yhdistys.

Keski-Pohjanmaa on herännäisyyden vahvaa aluetta, ja Nivalassa ollaankin herättäjäjuhlavastuussa jo kahdeksatta kertaa. Jokin on kuitenkin muuttunut sitten vuoden 1992, jolloin juhlia edellisen kerran vietettiin Nivalassa: nykyään juhlat näkyvät myös netissä.

- Marraskuun lopussa herättäjäjuhlien verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat siirtyvät Tampereen juhlien viestintätoimikunnalta Nivalaan, kertoo Nivalan herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja, seurakunnan tiedotussihteeri Hanna Järviluoma.

- Juhlien verkkosivut tulevat olemaan informaatiopankki, jossa julkaistaan uutisia ja käytännön tietoa sitä mukaa kuin juhlavalmistelut etenevät. Sosiaalisessa mediassa jaamme paitsi näitä linkkejä, myös välähdyksiä siitä, mitä kaikkea juhlien rakentaminen pitää sisällään.

Jos on seurannut herättäjäjuhlia sosiaalisessa mediassa jo aiempina vuosina, voi tavata tuttuja. Nivalan juhlia ihmettelemään nimittäin saapuvat myös Vantaan herättäjäjuhlien 2016 maskottien Rauhan ja Toivon lapsenlapset.

- Vantaalla erityisesti Instagramissa seikkaili aikuinen körttinukkepariskunta, meillä seurataan nuoremman polven kokemuksia Nivalan juhlavalmisteluissa ja itse juhlilla, Järviluoma paljastaa.

Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat siirtyvät Nivalan haltuun 30.11.

SEURAA

LYHYESTI
Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Siinä korostetaan ihmisen pienuutta Jumalan edessä ja tasavertaisuutta toisen ihmisen rinnalla. Armo kuuluu kaikille. Tunnusomaista herännäisyydelle ovat seurat eli lyhyistä puheista ja säestyksettä veisattavista Siionin virsistä muotoutuvat hengelliset tilaisuudet. Liikkeen palvelujärjestönä toimii Herättäjä-Yhdistys, jonka päätoimipaikka on Lapualla.

Herättäjäjuhlat järjestetään aina paljaan taivaan alla ja pääasiassa talkoovoimin. Juhlien ohjelmassa on seuroja, veisuita, konsertteja ja muita tapahtumia. www.herattajajuhlat.fi
Seuraavat herättäjäjuhlat on tarkoitus pitää 2019 Nivalassa, 2020 Kauhavalla ja 2021 Joensuussa.

 


pdf liite

Tiedote: Herättäjäjuhlasome Nivalan haltuun