Herättäjäjuhlilla juhlakenttää koristaa komeat maitolavat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlilla juhlakenttää koristaa komeat maitolavat

Keskiviikkoiltana maitolaitureiden teossa olivat Kalle Taanila, Mikko Kujala, Hannu Litola, Seppo Löytynoja ja Veikko Löytynoja.

27.5.2019

 

- Maitopitäjän herättäjäjuhlilla pitää olla perinteinen maitolava, toteaa ahkera talkooporukka, joka on parissa viikossa nikkaroinut juhlakentälle kaksi komean punaista maitolavaa.

Mallia maitolavoihin on haettu netistä ja muutamista maitolavoista, joita vielä on Nivalan lakeuksilla. Tarvikkeet on saatu lahjoituksena.

Sama talkooporukka nikkaroi jo viime vuonna tavallista isomman maitolavan Herättäjäjuhlille kohtauspaikaksi.

Punainen on maitolavan perinteinen väri. Vuorilaudat ovat valkoiset ja katto mustaa huopaa. Korkeutta maitolavoilla on lähes kolme metriä.

- Mukavaa hommaa. Urakalla on tullut valmista nopeasti, sanoo maalaushommiin keskittynyt Hannu Litola.

Maitolavat valmistettiin Nivalan Työpajasääton tiloissa. Tarvikkeet saatiin lajoituksena: laudat Haapajärven HASA, lautojen sahaus Kojolan höyläämö, ruuvit Konepuristin Oy, kattohuovat Nivalan K-Rauta sekä maalit ja paneelinaulat Hannu Litola.

Maitolavatalkoissa olivat Heikki Hurskainen, Lauri Kangas, Esko Kujala, Mikko Kujala, Seppo Löytynoja, Veikko Löytynoja, Hannu Litola, Yrjö Muilu ja Kalle Taanila.

Maitolavat myydään herättäjäjuhlien jälkeen

Komeiden maitolavojen herättäjäjuhlien jälkeinen käyttötarkoitus kiinnostaa monia kyselijöitä. Juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kirkkoherra Sanna Jukkola on saanut lukuisia tiedusteluja, mitä maitolavoille tapahtuu juhlien jälkeen.

- Maitolavat myydään eniten tarjoavalle. Pohjahinta pienille maitolavoille on 400 euroa ja isolle 500 euroa.

Tarjouksia voi jättää herättäjäjuhlien aikana juhlakansliaan. Juhlien päätyttyä maitolavan saa suurimman tarjouksen jättänyt. Rahat menevät herättäjäjuhlien hyväksi.

Elisa Kujala

 

Uutiset

Veikko Löytynoja etsi maitolavoihin mallia netistä ja alan kirjallisuudesta.

Kyllä kelpaa viedä juhlakentälle.

Viimeistä silausta vaille valmiit.