Herättäjäjuhlilla on jatkuva kuljetus parkkipaikoilta juhlakentälle ja takaisin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlilla on jatkuva kuljetus parkkipaikoilta juhlakentälle ja takaisin

Nivalan herättäjäjuhlien vahvistettu liikennetoimikunta ja kylttimestarit koeajoivat Heikkilän Liikenteen kanssa linja-autoreitit parkkipaikoilta juhlakentälle.

16.6.2019

 

Nivalan herättäjäjuhlien vahvistettu liikennetoimikunta ja kylttimestarit tutustuivat etukäteen herättäjäjuhlien parkkipaikoilta juhlakentälle kulkeviin ns. siniseen ja punaiseen linja-autoreittiin sekä vihreään, tilausliikenteelle tarkoitettuun reittiin.

Tämä siksi, että nähdään hyvissä ajoin mahtuvatko linja-autot kulkemaan liikenneympyröissä, tarvitaanko parkkipaikoille rumpuja tai reitille lisäkylttejä opastamaan kulkua parkkialueilta juhlaportille ja takaisin.

Herättäjäjuhlilla parkkipaikkojen ja juhlakentän välistä matkaa liikennöi Heikkilän Liikenne viidellä isolla ja yhdellä pienellä bussilla. Niinpä koeajokin tehtiin Heikkilän Markun 13,5 metrisellä linja-autolla.

- Koeajo on tarpeellinen juhlien joustavan liikennöinnin vuoksi. Joitakin liikennemerkkejä joudutaan poistamaan juhlien ajaksi ja reunakivetyksiä loiventamaan, ettei autojen renkaat kärsi. Juhlien aikana muutoksia ei ennätä tehdä. Sumppupaikkojen välttämiseksi kaikki on tehtävä etukäteen, Markku Heikkilä sanoo.

Kaksi pysäköintialuetta

Herättäjäjuhlilla henkilöautojen pysäköinti on järjestetty kahdelle erilliselle pysäköintialueelle valtateiden 27 ja 28 risteyksen läheisyyteen ja valtatien 28 varrelle ammattiopiston alueelle. Pysäköintialueille on helppo tulla seuraamalla juhlajärjestäjän opasteita.

Juhlille omalla autolla saapuvia kehotetaan välttämään ajamista keskustan alueelle pysäköintitarkoituksessa. Pysäköintipaikoilta on noin viiden minuutin kuljetusmatka juhla-alueelle.

Nonstop-liikenne pysäköintialueilta

Pysäköintialueilta on nonstop-linja-autokuljetus juhla-alueen pääportille.

Herättäjäjuhlien lähiliikenteen linja-autot ajavat kahta reittiä: henkilöautojen pysäköintialue P1 Peltoparkki — juhla-alueen pääportti — Liikuntakeskus Uikko — Keskusta, linja-autoasema ja Hotelli Puustelli — Kirkko — Pysäköinti P1 Peltoparkki (lähestymiskartassa sinisellä).

Henkilöautojen pysäköintialue P2 Ammattiopisto — Nivalan keskusta — juhla-alueen pääportti — Pysäköinti P2 Ammattiopisto (lähestymiskartassa punaisella)

Lähiliikenteen aikataulu

pe 5.7. klo 10 – 22.30
la 6.7. klo 7 – 23.30
su 7.7. klo 7 – 18

Erilliset kuljetukset järjestetään kokouksiin ja mahdollisesti järjestettäviin iltatilaisuuksiin.
Linja-autojen aikataulu- ja reittitiedot löytyvät kaikilta pysäkeiltä, infopisteestä, Nivalan linja-autoasemalta, Nivalan rautatieasemalta, majoitusliikkeistä ja pysäköintialueilta.

Kuljettajat rahastavat nonstop-busseissa kuljetuksen ja pysäköinnin 5 €/hlö. Perhelippu 10 € (2 aikuista ja alle 12-vuotiaat lapset vanhempien seurassa). Busseissa on käteismaksu. Hinta sis. vapaat päiväkohtaiset bussimatkat lähiliikenteen busseissa ja henkilöauton pysäköintimaksun.

Julkinen liikenne

Kaikilta Nivalaan saapuvilta junilta ja kaukoliikenteen linja-autoilta on välitön yhteys juhla-alueen pääportille. Juhlien aikainen taksiasema on juhla-alueella pääportin välittömässä läheisyydessä. Nivalan taksiasema sijaitsee Toritiellä Nivalan linja-autoaseman yhteydessä.

Tilausajot

Tilausajobusseille on varattu pysäköintialue Kalliosaarentieltä juhla-alueen välittömästä läheisyydestä. Tilausajobussit pysäköivät ja purkavat matkustajat tien laidassa olevalle kevyen liikenteen väylälle, josta matkustajilla on lyhyt matka siirtyä juhla-alueelle.

Pysäköintialueelle on opastus valtateiltä 27 ja 28. Tilaisuuksien jälkeen linja-autot poistuvat Kalliosaarentietä valtateille 27 ja 28.

Linja-autojen reittikartta on juhlaoppaassa.

Elisa Kujala

Lisätietoja: https://herattajajuhlat.fi/4628-liikenne

Uutiset

 

Herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Sanna Jukkola, kylttivastaava Kyösti Kangas, tiedotustoimikunnan puheenjohtaja Hanna Järviluoma ja liikennetoimikunnan puheenjohtaja Jani Mäkinen miettivät opaskylteille sopivia paikkoja.