Vanahan navetan tunnelma siivitti Tillarin veisuihin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vanahan navetan tunnelma siivitti Tillarin veisuihin

Jaakko Alatalo, Niilo Pihlajamaa, Merja Piiroinen ja Saara Howe tekivät karjanhoitajille kunniaa Tillarin veisuissa.

4.7.2019

 

Idyllisen Vanahan navetan isäntäväki Elina ja Markku Päivärinta joutuivat haalimaan runsaasti lisää istumapaikkoja ennen Tillarin veisuiden alkua. Herättäjäjuhlien oheisohjelmaan kuulunut konsertti houkutti väkeä Raudaskylälle sekä Nivalasta että Ylivieskasta ja kauempaakin.

Konsertin idea lähti itse navetasta. Päivärinnan vuonna 1953 rakennettu kivinavetta on saanut uuden elämän. Se toimii tunnelmallisena ravintolana ja tapahtumapaikkana.

- Hirveä halu oli päästä tänne esiintymään, Elina Päivärinnan laulava sisar Merja Piiroinen kertoo.

- Ajattelin, että harmooni olisi tähän paikkaan sopiva säestyssoitin.

Mukaan saatiin tenori Niilo Pihlajamaa, säestäjäksi Saara Howe sekä taustavoimiin myös nivalalaislähtöinen kulttuurin monitoimimies Jaakko Alatalo. Hän kirjoitti sanat Tillarin veisuun, jonka sävel on virsikirjan virrestä 375. Sen kantaesitys kuultiin Vanahassa navetassa.

- Veisu ja koko konsertti on arvonanto ja tunnustus tillareille eli karjakoille, navettapiioille tai mitä muuta nimeä käytetäänkään. Puitteet konsertille eivät tästä parane.

Konsertin muu ohjelmisto koostui pääosin Siionin virsien edellisen laitoksen virsistä. Solistit lauloivat yhdessä ja erikseen. Yleisökin pääsi laulamaan perinteisen kiitosvirren Herraa hyvää kiittäkää, tietenkin äänissä.

Teksti ja kuva Seppo Kangas