Matti Nuorala tuli tapaamiseen körttipuvussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Matti Nuorala tuli tapaamiseen körttipuvussa

Kuva: Jouko Lassila.

6.7.2019

 

Körttipukuisten tapaamisessa koettiin tänä vuonna yllätys, kun rovasti Matti Nuorala Nivalasta ilmestyi paikalle körttipukuun pukeutuneena. Nuorala on herättäjäjuhlien ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja.

- Körttipuku on minulla ylläni nyt elämäni ensimmäistä kertaa. Tämä on edesmenneen oululaisen miehen jäämistöä. Onnistuin saamaan tämän puvun kyseisen miehen tyttäreltä, kun lupasin käyttää sitä täällä Nivalassa, kertoi Nuorala.

Puku on kuin Matin mittoihin tehty. Ehkä lahkeissa on hieman ylimääräistä pituutta, mutta ei häiritsevästi. Matti onkin selvästi tyytyväinen körttipukuunsa.

- Hei. Tuohan on selvästi Sipilän Niilon tekemä. Siinä pitäisi olla nimilappu povitaskussa. Katsotaanpa, totesi körttipukuisten tapaamiseen tullut Elsa Sipilä Oulun virsikuorosta.

Ei ollut lappua. Matti paljasti luulleensa sitä pesulalapuksi, joten se nykäistiin irti.

Elsa Sipilä ja hänen kuorokumppaninsa Anneli Kauppi tarkistivat vielä kankaan kuosin. Kumpikin vakuuttui siitä, että kyseessä on Niilo Sipilän tekemä asuja. Hänen oma körttinaisen pukunsa on tehty isoäidin puvun mallista kopioimalla.

- Tilasin Lapualta ohjeet. Niistä tehtiin pahviversio ja puku ommeltiin kansalaisopistossa. Meillä Oulun virsikuorossa nämä ovat esiintymisasuina, kertoi Elsa Sipilä.

Jouko Lassila

Kuva: Jouko Liikanen.