Elämänkaari-konsertti soi muhkean hienosti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Elämänkaari-konsertti soi muhkean hienosti

6.7.2019

 

 

Massiivinen ja mahtipontinen ovat liikaa kuvaamaan lauantaina Uikossa nähtyä kuorojen Elämänkaari-konserttia. Erinomaista onnistumista voisi kuvailla paremmin sanalla muhkea. Tässä se tarkoittaa ylitsevuotavaisen runsasta, taidoltaan tasokasta ja sisällöltään yltäkylläistä.

Kuorojen konsertissa esiintyivät lapsikuoro, nuortenkuoro, Nivalan sekakuoro, Haapalastut, Nivalan virsikuoro, Pisara, Nivalan mieslaulajat ja Raudaskylän sekakuoro solisteineen ja johtajineen. Esiintyjiä oli peräti 160, lapsista vanhuksiin.

Yhteislauluissa soivat vahvassa sopusoinnussa lasten heleät, nuorten vaativammat, pitkään kuorolaulua harrastaneiden kehittyneet ja vanhusten jo hieman haurastuvat äänet. Konsertin loppupuolella melodioihin yhtyi puhallinorkesteri.

Kuorojen kokonaisuutta johti Anu Rautio. Muita kuorojen johtajia olivat Liisa Katajala, Veli Järviluoma ja Saara Howe. Ohjelmisto koostui hengellisistä lauluista ja Siionin virsistä. Esitystapa oli herännäisyyden perinnettä kunnioittava ja siksikin hyvin vaikuttava. Jäähallintäyteinen yleisö sai konsertista varmasti haluamaansa hengen ja sielun ravintoa.

Jouko Lassila