Kauhavan ensimmäiset herättäjäjuhlat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kauhavan ensimmäiset herättäjäjuhlat

Kauhavan kirkkoherra ja vuoden 2020 herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jyrki Jormakka otti herännäisjohtaja N. G. Malmbergin lähetyslippaan vastaan Nivalan kirkkoherralta ja juhlatoimikunnan puheenjohtajalta Sanna Jukkolalta. Onnistuneista juhlista kiitollisina paikalla olivat myös Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen sekä Nivalan juhlien pääsihteerit Jarmo Vuolteenaho ja Riitta Muilu.

Kuva:  Jarmo Vainionpää

 

Julkaistu 27.9.2019

 

Herättäjäjuhlat järjestettiin päättyvänä viikonloppuna Nivalassa. Tämän vuoden juhlien tunnuksena oli ”Armossa avarassa”, ote Siionin virrestä 123.

Juhlien puheissa Jumalan armon ääretön avaruus nousikin kantavaksi teemaksi.

- Puheet ja virret viestivät vahvasti Jumalan armon suuruudesta rohkaisten ihmisiä elämään kristittyinä, tiivisti Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

- Niissä muistutettiin, että syntisen ja Kristuksen välissä tulisi olla mitään. Ne ruokkivat ja juottivat elämän nälkäisiä ja janoisia.

Simo Juntunen totesi Nivalan juhlien onnistuneen monin tavoin: sää suosi ja järjestelyt toimivat.

- Herättäjä-Yhdistyksen puolesta haluan kiittää kaikkia juhlien järjestelyissä mukana olleita kumppaneita ja talkoolaisia sekä juhlaväkeä, että tulitte ja teitte juhlasta juhlan, Juntunen sanoi.

Näille Nivalan kahdeksansille herättäjäjuhlille saapui Sanan ja Siionin virsien äärelle noin 22 500 kävijää.

- Seuraavat herättäjäjuhlat pidetään ensi vuonna Kauhavalla, jos Jumala suo. Toivotan kaikki sinne lämpimästi tervetulleeksi.

 

Kiitokset sitoutuneille talkoolaisille

Ennen sunnuntai-iltapäivän päätösseuroja pidetyssä tilaisuudessa juhlavastuuta symboloiva herännäisjohtaja N. G. Malmbergin lähetyslipas luovutettiin Nivalasta seuraavaksi juhlavastuun ottavalle Kauhavalle.

Lipasta luovuttamassa oli Nivalan kirkkoherra, juhlatoimikunnan puheenjohtaja Sanna Jukkola. Sunnuntaina iltapäivällä hänestä huokui helpotus.

- Meidän tehtävämme tällä paikkakunnalla on ollut taata puitteet sille, että herättäjäjuhlat onnistuisivat mahdollisimman hyvin. Tässä tehtävässä onnistuimme. Juhla-alue oli toimiva, ja tämä mahtava talkoolaisten joukko teki omat tehtävänsä sitoutuneesti ja hymyillen.

Sanna Jukkola kertoo, että kun ihmiset ovat muistelleet Nivalan edellisiä vuoden 1992 juhlia, on ensimmäisensä mieleen noussut aina sää.

- Se on kuulemma ollut melkoinen: tauoton vesisade neljän asteen lämpötilassa. Minusta tuntuu, että siitä on jäänyt ihmisille jopa pieni trauma!

Jukkola toivookin, että kun nämä juhlat ovat kohta muisteltavana, ensimmäisenä mieleen nousisi sään sijasta sanoma Jumalan avarasta armosta.

- Eri puhujat onnistuivat sanoittamaan asiaa mielestäni hienosti, arkisella tavalla ja sellaisella kielellä, jota oli helppo kuunnella.

- Tällä erää mielessäni soivat enää kiitosvirret. Olihan tämä melkoinen rutistus!

 

Kauhavan ensimmäiset herättäjäjuhlat 2020

Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään Kauhavalla 3.−5.7.2020.

- Juhlat ovat edellisen kerran olleet nykyisessä Ylihärmän kaupunginosassa vuonna 1982, kertoo Kauhavan seurakunnan kirkkoherra ja juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jyrki Jormakka.

- Kauhavan taajamassa tulevat herättäjäjuhlat ovat ensimmäiset. Myös juhlapaikkana on ensimmäistä kertaa lentokenttäalue.

Kauhavan juhlien tunnukseksi valikoituivat juhlaympäristöön istuvat Siionin virren 227 sanat ”Siipeis suojaan”.

- Avaran armon ajatuksista olemme saaneet ottaa kiinni Nivalassa, ja ilomme on kutsua luottamuksen ja johdatuksen sanoman äärelle seurakansaa ensi kesänä, Jormakka sanoo.

- Juhlajärjestelyjen osalta olemme saaneet hyvää oppia ja neuvoa osallistumalla juhlien toteuttamiseen Nivalassa. Myös herännäisyyden avara ja kansankirkollinen luonne on mahdollisuus. Kynnys on matalalla. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.

 

Kauhavan kirkkoherra ja vuoden 2020 herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jyrki Jormakka, Nivalan kirkkoherra ja juhlatoimikunnan puheenjohtaja Sanna Jukkola, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen sekä Nivalan juhlien pääsihteerit Jarmo Vuolteenaho ja Riitta Muilu juhlavastuun siirtyessä Nivalasta Kauhavalle.

Kuva: Jarmo Vainionpää