Joka tahtoo tulla saa!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Joka tahtoo tulla saa!

Oulun körttiopiskelijoiden kuoro feat. MC Heguli

Lauantaina 9.7.2011 klo 17.00–18.30, Ouluhalli, vapaa pääsy

 

”Joka tahtoo tulla saa” on syksystä 2009 lähtien suunniteltu konsertti, jonka ideoijina ovat Oulun körttiopiskelijoiden kuoron johtaja Juho Peltoniemi ja MC Heguli eli Heikki Mustakallio. Konsertissa esitetään körttiperinteeseen olennaisesti kuuluvia Siionin virsiä täysin uudenlaisina sovituksina. Juho Peltoniemi on loihtinut 1980-luvun Casiotone-syntikoillaan taustat virsiin, joiden aiheisiin MC Heguli on runoillut sanoituksensa, joissa ei kaihdeta vaikeitakaan aiheita.

Sovitukset ja kuoron johtaja Juho Peltoniemi, rap-sanoitukset MC Heguli, koreografiat kuoron työryhmä, lavastus- ja valaistussuunnittelu Laura Ainali, ääni- ja valotekniikka Henri Pesonen

Oulun körttiopiskelijoiden kuoron juuret ovat 70-luvulla, mutta nykyinen toiminta aloitettiin syksyllä 2002. Kuoron ohjelmisto koostuu kolmiäänisistä virsisovituksista, herännäishenkisestä gospelmusiikista ja Siionin virsistä. Esiintymisiä kuorolla on seurakunnan tilaisuuksissa ja jumalanpalveluksissa. Lisäksi kuoro on järjestänyt oman konsertin vähintään kerran vuodessa ja esiintyy herättäjäjuhlilla yhdessä muiden alueellisten opiskelijakuorojen kanssa.

MC Heguli on oululainen rap-artisti, joka on vaikuttanut aikaisemmin myös Järvenpäässä ja Joensuussa. Parhaiten MC Heguli tunnetaan Oulun seurakuntayhtymän Elossa-kampanjan tunnusbiisistä vuodelta 2009 ja tunnelmallisista live-esiintymisistään sekä spiikeistään. MC Hegulin musiikissa kohtavaat melodiset taustat, popmaiset rakenteet ja pohdiskelevan ihmisen lyriikat. ”Joka tahtoo, tulla saa” -konsertin sanoituksissa on viittauksia niin kirkkoisä Augustinukseen, Platoniin kuin prekambrikauteen ja dinosauruksiinkin.