Toivon kannanottoja -konsertti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Toivon kannanottoja -konsertti

Lavalla Laura Sippola bändeineen, Jarkko Martikainen sekä Mika Nuorva ja Pekka Kosonen soihtuorkestereineen

Lauantaina 9.7.2011 klo 20.30, Ouluhalli

Liput 10 € ovelta klo 19.45 alkaen, ennakkomyynti H-Y:n nuorisotyön kojulta. Ryhmävaraukset puh. 040 575 2714/Paula Rosbacka

 

Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen on tehnyt ja esittänyt musiikkiaan jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Musisoinnin lomassa hän on myös julkaissut kaksi kirjaa. Vuodesta 2002 alkanut satunnainen tuottajan työ on tapahtunut muun muassa Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukauksen (”Rajaportti” ja ”Kylmä tila” -albumit) sekä Samuli Putron (”Elämä on juhla” -albumi) kanssa.

Tunnetuimman ja pitkäkestoisimman työnsä Martikainen on tehnyt YUP:n säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. Vuonna 1988 alkanut yhtyetoiminta on tuottanut tähän mennessä 11 albumia. Viimeisimmät sooloalbumit ovat nimeltään Rakkaus (2006) ja Toivo (2009). Viime aikoina Martikainen on konsertoinut otsikolla ”Uskon kappaleita”.

 

Artistin kotisivut: jarkkomartikainen.fi

 

Laura Sippola yhtyeineen

Sooloartisti ja lauluntekijä Laura Sippolan Kesäyö-hitti soi tiuhaan eetterissä. Sippola osoitti jälleen kolmannella Stadion-albumillaan, kuinka mutkaton luonnollisuus ja oma näkemys seuraavat artistin tekemisiä. Nyt pianisti-laulajaa kuullaan Siionin virsien tulkitsijana.

Spelit-kansanmusiikkifestivaalilta alkunsa saanut idea kasvoi levylliseksi Siionin virsiä. Ne ovat lapualaissyntyisen Sippolan kulttuuritaustaa ja soivat nyt lauluntekijän yhtyeen käsissä raikkaalla ja tuoreella soinnilla. Yhtyeessä soittavat Sippolan lisäksi Peter Engberg, Tuure Koski ja Kepa Kettunen.

 

Artistin kotisivut: www.laurasippola.com


Mika Nuorva ja Pekka Kosonen Soihtuorkestereineen
– 21 vuotta arkifolkkia ja kansangospelia

Mika Nuorva ja Pekka Kosonen ovat ennen kaikkea lauluntekijöitä. Tekstit eivät pakene arkea, vaan löytävät ihmisenä elämisen rikkauden juuri siitä. Vähempiosaisten ja ymmärtämättömien puolesta soivat laulut eivät retostele omilla uskonratkaisuilla, eivätkä tarjoa vippaskonsteja sielun pelastukseksi. Sen sijaan elämän epäreiluuksille roiskitaan pilkkeellä, hirsi reilusti omassa silmässä sojottaen. Välillä on taas aika seisoa karvalakki kourassa ja kiittää Jumalaa – sen verran kuin osaa ja muistaa.

Oulun juhlakonsertissa kuullaan materiaalia vuonna 2010 ilmestyneeltä kokoelmalevyltä ”HURMA!”. Reipasotteisessa Soihtuorkesterissa kosketinvirtuoosi Mikko Pellisen hammondeja luotsaa eteenpäin rumpali Esko Turpeisen (mm. GospelCovertajat) kanssa Hurriganesbasisti Mikko Löytty.