TIEDOTE 4.12.2019: Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat Kauhavan haltuun
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 4.12.2019: Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat Kauhavan haltuun

Lehdistötiedote 4.12.2019

Julkaisuvapaa

 

Ensi kesänä 3.–5.7.2020 pidetään järjestyksessään 126. herättäjäjuhlat Kauhavalla, LSK Business Parkin alueella, tunnuksella Siipeis suojaan. Juhlajärjestäjinä ovat Kauhavan seurakunta, Kauhavan kaupunki ja Herättäjä-Yhdistys.

Kauhavalla juhlat ovat kaupungin ensimmäiset, vaikkakin Ylihärmässä, joka liitettiin Kauhavaan vuonna 2009, herättäjäjuhlia on pidetty vuosina 1908, 1934 ja 1982. Kauhavan alueella herännäisyys ilmenee juuri Lapuanjoen varsilla olevissa kyläyhteisöissä. Alahärmäläiset, jotka ovat myös kauhavalaisia, saivat kerran päähänsä: ”Se on liikaa komeutta, että nuppalakis on pelli!” Ja niin sitten revittiin pellit (lipat) pois koko seuraväen lakeista.

Tästä ja monesta muusta Kauhavaan liittyvästä tarinasta voi lukea lisää nyt avautuvilta nettisivuilta.

-  Joulukuun 4. päivänä herättäjäjuhlien verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat siirtyvät Nivalan juhlien viestintätoimikunnalta Kauhavalle, sanoo Kauhavan herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja, yrittäjä, freelancetoimittaja Tuula Jokiaho.

- Juhlien verkkosivut tulevat olemaan informaatiopankki, jossa julkaistaan uutisia ja käytännön tietoa sitä mukaa kuin juhlavalmistelut etenevät. Sosiaalisessa mediassa jaamme paitsi näitä linkkejä, myös välähdyksiä siitä mitä juhlien rakentaminen Kauhalla pitää sisältää.

Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat siirtyvät Kauhavan haltuun 4.12.

Seuraa

 

LISÄTIETOJA:

Kauhavan herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja Tuula Jokiaho, 040 543 6217

Herättäjä-Yhdistyksen viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala, 040 552 6062

 

Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Siinä korostetaan ihmisen pienuutta Jumalan edessä ja tasavertaisuutta toisen ihmisen rinnalla. Armo kuuluu kaikille. Tunnusomaista herännäisyydelle ovat seurat, eli lyhyistä puheista ja säestyksettä veisattavista Siionin virsistä muotoutuvat hengelliset tilaisuudet. Liikkeen palvelujärjestönä toimii Herättäjä-Yhdistys, jonka päätoimipaikka on Lapualla. www.h-y.fi

Herättäjäjuhlat ovat toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat Suomessa. Ne järjestetään aina paljaan taivaan alla ja pääasiassa talkoovoimin. Juhlien ohjelmassa on seuroja, veisuita, konsertteja ja muita tapahtumia. www.herattajajuhlat.fi

Seuraavat herättäjäjuhlat on tarkoitus pitää 2020 Kauhavalla, 2021 Joensuussa ja 2022 Seinäjoella.

 


pdf liite

TIEDOTE: Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat Kauhavan haltuun 4.12.2019