Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro esiintyi Kauhavan kirkossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro esiintyi Kauhavan kirkossa

H-Y:n valtakunnallinen kuoro esiintyi 80-kuorolaisen voimin Kauhavan kirkossa Herättäjän kirkkopyhässä. Kuoroa johtaa Petra Perttula. Kuva Tuula Jokiaho

Julkaistu 27.1.2020

Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro esiintyi Kauhavan kirkossa

Tuleva seurakunnan, kaupungin ja Herättäjä-Yhdistyksen yhteinen juhlatapahtuma, Kauhavan herättäjäjuhlat, tuo monenlaisia tapahtumia koko alkuvuoden ajaksi Kauhavan alueelle.

– Toivottavasti tapahtumat herättävät kiinnostusta kaikissa kaupunkilaisissa ja seurakuntalaisissa, herättäjäjuhlien pääsihteeri Petra Kero sanoo.

Kauhavan kirkossa vietettyä Herättäjän kirkkopyhää juhlisti Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro, jonka esitykset kaikuivat kirkkoholvien alla upeasti. Kuorossa lauloi 80 kuorolaista Oulusta Turkuun, Lieksasta Helsinkiin ja paikkakunnilta näiden välistä, myös kauhavalaisia.

– Kuoro kokoontuu neljä kertaa vuodessa kuoroleirille harjoittelemaan. Tämän vuoden ensimmäinen leiri järjestettiin Vanhassa Karhunmäessä Lapualla, jonne saimmekin runsaan osanoton ja ensikertalaisia oli kymmenen mm. Helsingin herännäisnuorten joukosta, iloitsi kokonaisuudessaan satapäistä kuoroa johtava Tampereen seurakunnan musiikkisihteeri Petra Perttula.

Tampereen herättäjäjuhlien pääsihteerinäkin toiminut Perttula kertoi kuoron esiintyneen edellisiltana Nurmon kirkossa ja nyt Kauhavan kirkossa. H-Y:n valtakunnallinen suurkuoro tulee myös Kauhavan herättäjäjuhlille pitämään kirkkokonsertin sekä osallistumaan juhlien Vuoroveisuu tilaisuuteen juhlakentällä.

 

 

Herättäjä-yhdistyksen valtakunnallinen kuoro harjoitteli omaa osuuttaan päivän messuun. Useista kymmenistä henkilöistä koostuva kuoro lauloi kauniisti useita virsiä. Kuorolaisten tummat asut täydensivät kuoron sanomaa. Erityisesti huomiota kiinnitti perinteinen körttipuku, joka oli Eija Pohjostenperän yllä. Eija kertoi olleensa mukana kuorossa kaikkien johtajien, myös kuoron perustaneen Väinö Viitasalon aikana, lähes 30 vuotta. Vieressä istui lapualainen Sanna-Liisa Luoma, joka kertoi olleensa mukana kuorossa noin 15 vuotta. Kuva Päivi Kleimola

Sakastin salaisuus

Harvoin lienee mahdollista päästä tutustumaan kirkon muihin tiloihin kuin kirkkosaliin, varsinkaan ennen messua. Vierailin sakastissa ennen Herättäjien kirkkopyhän alkua. Mitään järisyttävää ei löytynyt, normaali toimiston kaltainen tila, jossa papit suunnittelivat tilaisuuden kulkua ja jaettiin tehtäviä ehtoollisavustajille ja kolehdin kerääjille. Tunnelma oli leppoinen ja vasta-alkajakin pääsi mukaan, koska suntio paimensi jokaisen oikeaan kohtaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, kuuluu sanonta ja se toimi tässäkin tilanteessa. Kolehtipussukka ei mennyt hukkaan eivätkä avustajat erehtyneet symbolisissa eleissä tai tehtävissään. Muistelen isoäidin joskus sanoneen, että kirkossa ei naureta. Kyllä sakastissa hiukan myös naurettiin. Kuva Päivi Kleimola