Talkoisiin Kauhavan herättäjäjuhlille -Vapaaehtoistyön verkkosivut avautuneet Kauhavan osalta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Talkoisiin Kauhavan herättäjäjuhlille -Vapaaehtoistyön verkkosivut avautuneet Kauhavan osalta

Talkoo- ja majoitussihteeri Virpi Pajula on tietopankki talkoo- ja majoitusasioissa. Talkoo- ja majoitussihteeri Virpi Pajula tietää, että kiitollisuus tulee olemaan juhlavieraiden tunne kaikkia talkoolaisia kohtaan ja toivoo että ihmisiä ilmoittautuu sekä talkootöihin, että kotimajoittajaksi.

Julkaistu 15.3.2020

TULE TALKOISIIN KAUHAVALLE!

Koko alkuvuoden Kauhavan herättäjäjuhlien talkootoimikunta on työstänyt Jarmo Kujanpää johdolla verkkosivuja talkooväen ilmoittautumisille.

– Ilmoittautuminen talkoolaiseksi on tärkeää sen vuoksi, että ennen kaikkea vakuutusasiat tulisivat kerralla kuntoon ja sitten talkoolaiset saadaan koottua yhteen ja voidaan heidän toiveidensa mukaan etsiä työpaikka ja -aika. Rekisteröitymässä itse Vapaaehtoistyö.fi-verkkosivuille, löytää meidän juhlien talkootarjonnan sekä joissain toimikunnissa myös talkooajan ja valita mikä itselle parhaiten sopii, talkootoimikunnan pj. Jarmo Kujanpää kertoo.

Talkoo- ja majoitussihteeri Virpi Pajula on aloittanut jo helmikuussa osa-aikaisena työntekijänä ja tekee töitä kyseisten toimikuntien avuksi.

– Maaliskuun puolenvälin jälkeen saan opintoni matkailualan perustutkinnon osalta päätökseen, joten sitten olen mukana täysillä. Talkoosihteerin ominaisuudessa tulen syöttämään talkoolaisten tiedot vapaaehtoistyö-verkkosivujen tietokantaan, niiden osalta, jotka ovat ilmoittautuneet joko sähköpostilla, puhelimitse tai talkookortin avulla. Muuten jokainen voi itse rekisteröityä vapaaehtoistyö.fi/herättäjäjuhlat kantaan, josta ne löytyvät jatkossa, Virpi Pajula kertoo.

Jarmo Kujanpää ryhmineen on taas syöttänyt samaisille verkkosivuille Kauhavan herättäjäjuhlien talkootyökuvaukset hyvin tarkasti, joten siellä voi sitten valita oman talkoovuoron ja ajankohdan.

– Jos kuitenkin tuntuu hankalalta itse mennä verkkosivuille, on ihan Ok ilmoittautua talkookortilla, josta voi myös valita toimikunta, jonka toiminnasta on itse kiinnostunut ja vapaa tekemään talkootöitä juhlien alla aikana ja purkutöissä. Talkookortin voi täyttää tai tulostaa Kauhavan herättäjäjuhlat verkkosivujen talkoo välilehdeltä, se on saatavilla myös tulevassa Juhlaoppaassa, Juhlaviestilehdessä että Kauhavan kirkkoherranvirastolla, Virpi Pajula opastaa.

Talkoolaisia tullaan tarvitsemaan noin 1400 henkeä. Juhlakentän rakentamiseen ja purkamiseen tarvitaan riuskaa miesvoimaa, ravintolaan tarvitaan myös miehiä raskaiden astioiden kantamiseen. Ravintolassa tarvitaan talkoolaisia keittiöön, kahviloihin, ruuanjakeluun jne. Liikenteen opastukseen tarvitaan väkeä, ensiapuun ja järjestyksenvalvontaan tarvitaan osaavaa toimijaa, oppaiksi ja lipunmyyjiksi tarvitaan talkoolaisia. Toimikuntia on yhteensä 12, joista jokainen tarvitsee apuvoimia erilaisiin tehtäviin.

Kotimajoittajia etsitään kesän juhlille

Virpi Pajula tulee huolehtimaan myös juhlavieraiden ja kotimajoittajien kohtaamisesta.

– Talkoisiin voi osallistua myös siten, että tarjoaa ylimääräisen vuoteen, vierashuoneen, tyhjän asunnon tai kiinteistön, mökin tai vaikka asuntovaunun herättäjäjuhlavieraalle. Herättäjäjuhlien perinteeseen kuuluu majoittaa kaukaa tuleva vieras omaan kotiinsa. Vieraille varataan vuode, patja, tyyny ja peitto, itsellään ovat liinavaatteet mukana. Kotimajoitus maksaa aikuiselta 20€ ja lapselta 10€ yö, tämä raha menee juhlien järjestäjälle. Herättäjäjuhlien vieraat viettävät päivänsä juhlakentällä ja mahdollisesti oheisohjelmissa. Tiedän kokemuksesta, että kiitollisuus tulee olemaan juhlavieraiden tunne kaikkia talkoolaisia kohtaan, jotka ovat ahertaneet herättäjäjuhlien hyväksi tavalla tai toisella, sanoo Virpi Pajula, joka myös on körttiperheessä varttunut.

– Nyt jo on noin 50 vuodepaikkaa etsinnässä. Joskus kotimajoittujat kaipaavat yösijaa lähietäisyydeltä, mutta autoilevat vieraat lähtevät kauemmaksikin, Pajula sanoo ja toivoo, että avoimuutta löytyisi kotimajoittajien taholta.

Talkootoimikuntien puheenjohtajien yhteystiedot löytyvät sekä herättäjäjuhlien sivustolta että Kauhavan seurakunnan sivuilta. Herättäjäjuhlien talkoisiin voi osallistua ympäri maakuntaa ja maata.

Kuvat ja teksti Tuula Jokiaho

Kauhavalaiset Anne Pernaa ja Elisa Pernaa(oikealla olevat rouvat) kävivät hakemassa oppia Nivalan herättäjäjuhlien ravintolalinjastolta. Tieto talkoolaisen tarpeellisuudesta teki toiminnasta mukavaa.

Jarmo Kujanpää ryhmineen on taas syöttänyt samaisille verkkosivuille Kauhavan herättäjäjuhlien talkootyökuvaukset hyvin tarkasti, joten siellä voi sitten valita oman talkoovuoron ja ajankohdan.