Nytkin elämme Kaikkivaltiaan siipien suojassa!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Nytkin elämme Kaikkivaltiaan siipien suojassa!

Julkaistu 14.4.2020

 

”Mua siipeis suojaan kätke,
oi Jeesus, Herrani,
suojassas suo mun olla,
jos kuinka kävisi.
Sä kaikeks tule mulle
valollas, neuvoillas,
suo joka päivä elää
mun yksin armostas.”
(SV 227:1)

Kauhavan herättäjäjuhlien tunnus on vahva muistutus meille kaikille, kun maailma on keskellä epidemiakriisiä. Kaikesta tästä huolimatta olemme Kaikkivaltiaan Jumalan armollisessa suojassa ja hänen huolenpitonsa alla.

Tämä kevät ja kaikki tapahtunut yllätti meidät kaikki. Ei tällaiseen ollut osattu varautua. Niin se yllätti myös meidät Kauhavan herättäjäjuhlia valmistelevat henkilöt, mutta senhän me emme antaneet lannistaa itseämme. Me valmistelemme juhlia etätöinä niissä rajoissa, joita Suomen hallitus tällä hetkellä antaa. Työ etenee.  Toivomme ja rukoilemme, että ensi kesänä voisimme elää jo tavallista arkeamme ja näistä työn tuloksista saisi koko juhlaväki nauttia.

Siipeis suojassa me olemme, niin meille myös Pyhä Sana vakuuttaa. Sieltä suojasta käsin elämme, teemme tehtävämme, tuemme toisiamme ja toimimme tässä maailmassa Jumalan käsinä ja jalkoina. Nyt onkin aika muistuttaa itseämme siitä, kuka on meidän lähimmäisemme. Yksi Jumalan rakkauden valon näkymäkohta maailmassa on juuri siellä, missä ihmisten keskinäisen rakkaus toteutuu. Siellä, missä on rakkautta, siellä on Jumala. Annetaan rakkauden toimia vastavoimana näinä epävarmuuden aikoina. Suljetaan toisemme rukouksen voimalla Jumalan huolenpidon alle. Kiitetään, pyydetään ja anotaan, kuten Raamattu kehottaa. Sillä meille myös luvataan: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.” Näitä lupauksia ei anna kuka tahansa, vaan Herramme, joka on Tosi Jumala. Näiden lupausten varassa onkin turvallista pyytää itselleen ja kaikille lähimmäisille yli ymmärryksen käyvää rauhaa sydämeen ja sitä suurta rakkautta lähimmäisten auttamiseen ja tukemiseen.

Sillä lopulta kaikki tämä työ, mitä teemme nyt lähimmäistemme hyväksi, kaikki valmisteleva työ, mitä tehdään herättäjäjuhlien eteen, tehdään yhdessä Jumalan kanssa. Me emme ole missään vaiheessa yksin, vaikka välillä saattaisimme fyysisesti sen niin kokea. Jumala on salatusti jatkuvasti läsnä luomansa maailman rinnalla, niin minun kuin sinun!

Ole siis turvallisin mielin, sisareni ja veljeni. Sinusta pitävät huolta kaikista suurimmat ja vakaimmat kädet. Olet hyvässä hoidossa, Jumala siunatkoon ja varjelkoon sinua!

 

Herra,

sinä tunnet meidät salatuimpaan saakka. Pidä sinä huolta meistä nyt, kun elämämme on epävarmaa ja se aiheuttaa meissä pelkoa ja huolta. Jätämme kaiken sinun käsiisi: tämän maailman, kaikki lähimmäisemme sekä kaiken tulevan. Vahvista meidän sisimmässämme toivon ääni ja anna meille rauha.

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

Aamen.

 

Jää Jumalan turvallisten siipien suojaan! Rukoillaan yhdessä sen puolesta, että saamme tavata myös kesällä kasvoista kasvoihin teemalla ”Siipeis suojaan”!

 

Petra Kero

Kauhavan herättäjäjuhlien pääsihteeri