TIEDOTE 2.6.2020: Körttikansa kokoontuu tänä vuonna etäherättäjäjuhlille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 2.6.2020: Körttikansa kokoontuu tänä vuonna etäherättäjäjuhlille

Herättäjä-Yhdistys on siirtänyt tälle kesälle suunnitellut Kauhavan herättäjäjuhlat vuoteen 2021. Sen sijaan Körttiradio välittää etäherättäjäjuhlat nettiradion välityksellä osoitteesta www.herattajajuhlat.fi.

- Lähetys alkaa talkooseuroilla torstai-iltapäivällä 2.7.2020 ja päättyy sunnuntaina 5.7.2020 päätösseurojen jälkeen, kertoo herättäjäjuhlajärjestäjä Kalle Hiltunen.

Etäherättäjäjuhlien tunnukseksi on valittu sitaatti "Suojassas suo mun olla", joka on ote samasta Siionin virrestä 227 kuin Kauhavan juhlien tunnus "Siipeis suojaan". Muutenkin etäherättäjäjuhlat toteutetaan tutuin elementein.

- Seurat lähetetään siihen aikaan kuin ne pidettäisiin tavallisillakin herättäjäjuhlilla. Osa seuroista tallennetaan eri puolilta Suomea, mm. herännäisopistoilta ja Aholansaaresta. Osa seuroista on Herättäjä-Yhdistyksen arkistotallenteita. Osa ohjelmasta lähetetään myös videona.

Kalle Hiltunen vakuuttaa, että seurojen lisäksi etäherättäjäjuhlien ohjelmassa on paljon muitakin juhlakansalle rakkaita elementtejä.

- Lähetyksessä kuullaan tuttujen kuuluttajien ääniä, konserteissa esiintyvät rakastetut artistit ja luvassa on myös kuvamuistoja aiemmilta herättäjäjuhlilta, Kalle Hiltunen korostaa.

Perinteiseen tapaan talkootyö on merkittävässä roolissa myös etäherättäjäjuhlilla.

- Körttiradion toimittajat tekevät tänäkin vuonna työnsä talkoilla, Kalle Hiltunen kiittelee.

Yhdet talkoot ovat perinteisesti koskeneet koko juhlakansaa, mutta niiden kohdalla on nyt ongelma, Kalle Hiltunen vitsailee.

- Penkkitalkoiden toteutustapa on vielä hiukan auki — ehkä kukin meistä voisi nostaa jakkaran huoneesta toiseen!

Yleensä herättäjäjuhlat nimittäin päättyvät polvirukoukseen ja penkkitalkoisiin, joissa noin viidessä minuutissa kootaan juhlaväen voimin useiden kilometrien mitalta seurapenkkejä pinoihin kuljetettavaksi seuraavaan juhlapaikkaan.

 

LISÄTIETOJA:

Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlajärjestäjä Kalle Hiltunen, 040 577 9195
 

 

1890-luvulta alkaen järjestetyt herättäjäjuhlat ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon
toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat, jotka järjestetään aina eri paikkakunnalla.
Historiansa aikana juhlat on peruttu vain kolmesti: 1941, 1944 ja 2020.