Kauhavan herättäjäjuhlasopimukset päivitettiin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kauhavan herättäjäjuhlasopimukset päivitettiin

Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio, Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen sekä kirkkoherra Jyrki Jormakka päivittivät allekirjoituksillaan sopimuksen Kauhavan herättäjäjuhlista 2021.

Julkaistu 28.2.2021

 

Kauhavan kaupungin, Kauhavan seurakunnan sekä Herättäjä-Yhdistyksen välinen sopimus vuoden 2021 herättäjäjuhlien järjestämisestä allekirjoitettiin helmikuun 4.

– Tämä on sellainen kolmikantasopimus, joka solmitaan järjestävän kunnan ja Herättäjä-Yhdistyksen välillä. Sopimuksessa käydään läpi sopijapuolten rooli, lähinnä esimerkiksi, mitä tiloja kaupunki antaa käyttöön ja mitä palveluja, samoin mikä on järjestävän seurakunnan rooli ja mikä Herättäjä-Yhdistyksen. Mutta asiathan on sovittu täällä Kauhavalla jo aiemmin, tässä sopimuksessa näkyvät lähinnä muuttuneet päivämäärät, H-Y:n toiminnanjohtaja Simo Juntunen kertoi allekirjoitustilaisuudessa.

Kauhavan juhlatoimikunnan ja Herättäjä-Yhdistyksen ajatus on, että juhlia tullaan järjestämään Kauhavalla rajoitetuin järjestelyin ja suunnitelmat ovat sen mukaisia.

– Kesän juhlia lähdemme järjestämään ”Kauhavan mallilla”. Juhlakentällä tapahtuva ohjelma tullaan toteuttamaan, mutta juhlien oheisohjelmaa joudutaan karsimaan jonkun verran ja nyt juhlakentällä tulee olemaan suuri rooli. Meillähän tilaongelmaa juhlakentällä tuskin tulee olemaan. Jo suunnitellusta ohjelmasta karsitaan sisätiloissa olevat tapahtumat ja siirretään sellaisia mitä voidaan ulkotiloihin. Penkkirivejä väljennetään ja torialuetta laajennetaan, juhlatoimikunnan pj. Jyrki Jormakka listaa.

Majoittumismahdollisuuksien tarjonnassa Kauhavalla otetaan korona huomioon mm. siten, että kotimajoitusta eikä aikuisten yhteismajoitusta järjestetä. Lähellä juhlakenttää on alueet matkailuajoneuvoille ja teltoille. Nuorisolle on tarjolla telttapaikkojen lisäksi majoitusta Keskustan koululla, jonne matkaa juhlakentältä on kiven heitto.

Kauhavan herättäjäjuhlajärjestelyjen etenemisestä tiedotetaan verkkosivuilla sekä Facebookissa ja Instagramissa.

Kuvat ja teksti Tuula Jokiaho