TIEDOTE 11.5.2021: Herättäjäjuhlakauppa Kauhavalla on avattu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 11.5.2021: Herättäjäjuhlakauppa Kauhavalla on avattu

Herättäjäjuhlakauppa on myös Kauhavan juhlien infopiste sekä tukituotekauppa. Hannele Kihlman tarkkailee pääsihteeri Korkalaisen ja talkootoimikunnan pj:n suoriutumista myyntituotteiden esilleasettelusta.

Kuva: Tuula Jokiaho

Kauhavan valoristeyksen kupeessa saman katon alla K-Supermarket Kauppatien kanssa olevassa kiinteistössä (Kauppatie 82) on avattu Kauhavan herättäjäjuhlien INFO-piste ja herättäjäjuhlakauppa.

– Perinteisesti herättäjäjuhlat järjestävä paikkakunta avaa juhlia varten herättäjäjuhlakaupan, joka samalla toimii paikkakunnan infopisteenä ja myy juhlien tukituotteita sekä Herättäjä-Yhdistyksen tuotteita, mm. Siionin virsiä ja adresseja. Koska nyt juhlat on päätetty Kauhavalla järjestää, tästä myymälästä saa paljon juhliin liittyvää tietoa, Kauhavan herättäjäjuhlien pääsihteeri Simo Korkalainen sanoo.

Herättäjäjuhlakauppa tulee olemaan avoinna tiistaista lauantaihin klo 10–15. Ripeät kaksi kuukautta tulee olemaan herättäjäjuhlien majoitus- ja talkoosihteeri Piia Rinteen pesti, hän on kaupassa tavattavissa arkipäivisin. Lauantaina kauppaa auki pitävät varainhankintatoimikunnan talkoolaiset.

Piia Rinne kaapattiin Kauhavan juhlien majoitus- ja talkoosihteeriksi Herättäjä-Yhdistyksen henkilövahvuudesta. Piialla on tietotaito juhlien järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä, kuten vaikkapa talkoolaiseksi ilmoittautumisessa tai majoitusasioissa.

– Kun olen täällä kaupalla arkipäivisin, luokseni voi vaikka poiketa ja ilmoittautua tulevan kesän kökkään. Samoin minulle voi soittaa tai lähestyä sähköpostitse tai herättäjäjuhlien verkkosivujen kautta, kaikki käy, Piia Rinne sanoo.

Herättäjäjuhlakaupassa voi tehdä myös kivoja löytöjä. Kauhavan varainhankintatoimikunta on painattanut juhlatunnuksin mm. mukeja, kasseja ja tyynyliinoja, vapaaehtoiset ovat kutoneet pipoja, sukkia ja lapasia sekä körttiraidoin villahuoveja, jonka voi kietaista harteille tai vaikka pyllyn lämmittäjäksi seurapenkkiin.

Pääsihteeri Simo Korkalainen harmittelee, että isoja herättäjäjuhlakaupan avajaisia ei voitu vielä vallitsevien rajoitusten vuoksi järjestää, mutta toivoo, että mahdollisimman moni paikkakuntalainen jo poikkeaisi kaupassa.

– Juhlajärjestelyt etenevät isosti ja tahti on rivakka. Seuraamme tarkasti valtiovallan ohjeistuksia ja isosta voi aina pienentää, jos niin joutuu tekemään, Korkalainen sanoo.

Kauhavan herättäjäjuhlien 2021 talkooilmoittautuminen

Kauhavan herättäjäjuhlien talkootoimikunnan puheenjohtaja Jarmo Kujanpää viestittää, että viime vuonna juhlille talkoisiin ilmoittautuneille tullaan lähettämään tekstiviesti uudelleen ilmoittautumisesta.

– Nyt kun tilanne on mikä on, emme voi vain luottaa siihen, että he, jotka ilmoittautuivat talkoisiin viime vuonna ovat automaattisesti mukana myös tänä vuonna. Onneksi järjestelmä on sellainen, että voimme ilmoittautuneita lähestyä tekstiviestillä. Uudelleenilmoittautumisella voimme varmistaa kiinnostuneiden halukkuuden vapaaehtoistyötehtäviin, Jarmo Kujanpää sanoo.

– Nyt kun Kauhavan herättäjäjuhlien majoitus- ja talkoosihteeri Piia Rinne on aloittanut työtehtävänsä, hän kirjaa muulla tavoin talkoisiin ilmoittautuneet järjestelmään, jolloin vakuutusturva saadaan kattamaan kaikki talkoolaiset. Eli siis ilmoittautua voi sekä Juhlaoppaassa olevan lomakkeet avulla että puhelimitse, sähköpostilla, herättäjäjuhlien verkkosivujen kautta tai henkilökohtaisella käynnillä juuri avatussa herättäjäjuhlakaupassa Kauhavalla, Kujanpää sanoo.

Talkoolaisten tarkkaa lukumäärää tämän vuoden juhlille Kujanpää ei osaa arvioida, mutta tietää kuitenkin entuudestaan, että esimerkiksi ravintolatoiminta tarvitsee runsaasti vapaaehtoisia kauhan varteen, samoin kenttätoimikunnalla on paljon työtehtäviä jo ennen ja myös juhlien jälkeen.

 

Kauhavalla on avattu herättäjäjuhlakauppa, jonka luotsina on Kauhavan herättäjäjuhlien majoitus- ja talkoosihteeri Piia Rinne, taustatukenaan vas. talkootoimikunnan pj. Jarmo Kujanpää sekä pääsihteeri Simo Korkalainen.

Kuva: Tuula Jokiaho