Ohjelma 2021
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ohjelma 2021

 

Körttiradion lähetys ja videostriimaus alkaa torstaina 1.7. klo 15
osoitteessa www.herattajajuhlat.fi

sekä pääkaupunkiseudun (105,8 MHz), Kauhavan (102,4 MHz) ja Nivalan (98,0 MHz) lähettimien kantavuusalueella.

Ylen ja Järviradion taajuuksilla lähetettävä ohjelma on merkitty erikseen.

Ohjelmaa voi myös kokoontua seuraamaan yhdessä pihaherättäjäjuhlilla.
PAIKAN PÄÄLLE KAUHAVALLE EI VOI TULLA.

Ohjelman symbolit:

(S) = striimataan ja radioidaan
(R) = lähetetään vain radiossa
 

HUOM. Tähän merkittyjen ohjelmien välillä Körttiradiossa musiikkia ja haastatteluja.

Torstai 1.7.2021 | Perjantai 2.7.2021
Lauantai 3.7.2021 | Sunnuntai 4.7.2021

 


TORSTAI 1.7.

 

HUOM. Tähän merkittyjen ohjelmien välillä Körttiradiossa musiikkia ja haastatteluja.

18.00 Talkooseurat. (S) Puhujina Kauhavan herättäjäjuhlien valmisteluissa mukana olleet Simo Aaramaa, Anna-Maija Alatalkkari, Johanna Ylihärsilä ja Simo Korkalainen. Esiveisaajina Untamalan kuorolaisia.

>> Sivun alkuun


PERJANTAI 2.7.

 

HUOM. Tähän merkittyjen ohjelmien välillä Körttiradiossa musiikkia ja haastatteluja.

16.00 Veisuut. (S)

18.00 Aattoseurat. (S) Yleissihteeri Kalle Hiltunen, Seinäjoki, kaupunginjohtaja Markku Lumio, Kauhava, kansanedustaja Paula Risikko, Seinäjoki, kirkkoherra Jyrki Jormakka, Kauhava. Esiveisaajina Lapuan kristillisen opiston kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyötä MobilePayllä numeroon 49781 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan. Lähetetään myös Järviradion taajuuksilla.

20.00 Hiljaiseks’ tyynnytä. (S) Ilmaiskonsertti, vapaaehtoinen striimausmaksu Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyölle Mobile-Pay-numeroon 49781 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Baritoni Esa Ruuttunen, laulu. Selloyhtye: Ulla Lampela, Katariina Kolehmainen ja Matti Makkonen sekä Kimmo Ruotsala, piano. Konsertti sisältää Matti Makkosen sovittamia Siionin virsiä ja kantaesityksenä hänen sävelteoksensa ”Hiljaiseks’ tyynnytä” sekä Siionin virsiä Juhani Haapasalon säveltämästä laulusarjasta ”Vaivatun vaellus” baritonille ja pianolle.

22.30 Yöveisuut nuorisotyön tapaan.(S)

23.00 Herättäjäjuhlien yöradio. (R)

>> Sivun alkuun


LAUANTAI 3.7.

 

HUOM. Tähän merkittyjen ohjelmien välillä Körttiradiossa musiikkia ja haastatteluja.

8.30 Aamuseurat. (S) Opiskelija Iida Tukeva, Hyvinkää, kappalainen Vesa Äärelä, Kempele, pastori, nuorisosihteeri Tanja Roiha, Helsinki, rovasti Seppo Ruotsala, Kauhava. Esiveisaajina Karhunmäen seudun kuorolaisia.

10.30 Vuoroveisuut. (S) Virsirunoilija Leena-Marja Renko, Ylihärmä. Veisataan Siionin virret 7, 115, 142, 144 ja 154. Esiveisaajina Karhunmäen seudun kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen musiikkityötä tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

11.00 Raamattutunti. (S) Hiippakuntadekaani, TT Terhi Kaira, Seinäjoki.

13.00 Päiväseurat. (S) Juhlapuhe Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Rantala, Tampere, filosofi Tuomas Nevanlinna, Helsinki, kirkkoherra Satu Linko, Ylihärmä / Isokyrö, piispa Simo Peura, Seinäjoki. Esiveisaajina Seinäjoen HY-kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyötä MobilePayllä numeroon 49781 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Päiväseurat nauhoitetaan ja radioidaan. Tallenne on kuultavissa
Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 4.7. klo 11.00 ja Yle Areenassa jälkikäteen.

Päiväseurojen aluksi veisataan virrestä Jumala ompi linnamme säkeistöt 1 ja 4.

1. Jumala ompi linnamme
ja vahva turva aivan,
on miekkamme ja kilpemme
ajalla vaaran, vaivan.
Se vanha vainooja,
kavala, kauhea,
on kiivas, kiukkuinen
ja julma, hirmuinen.
Vain Herra hänet voittaa.
4. Se sana seisoo vahvana,
ne ei voi sitä kestää.
Kun kanssamme on Jumala,
ken meiltä voiton estää?
Jos veis he henkemme,
osamme, onnemme,
ne heidän olkohon,
vaan meidän iät on
Jumalan valtakunta.

14.30 Perhekonsertti. (S) Pekka Laukkarinen duo. Ilmaiskonsertti, vapaaehtoinen striimausmaksu Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyölle MobilePay-numeroon 10800 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Vuonna 2009 Pekka ja muusikkoystävänsä Matti Laitinen saivat idean: ”Eikö meidän
pitäisi tehdä myös lastenkonsertteja!” Pekka oli yksi Suomen suosituimmista lasten tv-kasvoista (MTV Juniori) ja Matti yksi Suomen suosituimmista lasten radioäänistä (Pikku Ykkönen, Yle Radio 1). Sittemmin mukaan on tullut pianisti Leevi Helo.  Herättäjäjuhlilla esiintyvät Pekka ja Leevi. Konsertit ovat riemukkaita ja vauhdikkaita hetkiä tuttujen lastenlaulujen äärellä. Laulut on sovitettu hyväntuulisesti ja koskettavasti, ja niistä on iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Lastenkonsertit ovat tunnettuja korkeasta musiikillisesta laadustaan ja soitinten suuresta määrästä.

15.30 Lähetysseurat. (S) Kauppat. tri Kristiina Elenius, Helsinki, projektipäällikkö Ruusa Gawaza, Helsinki, lähetystyöntekijä Pia Ruotsala, Kauhava / Kambodža, ekumeniikan ja missiologian dosentti, pastori Mari-Anna Auvinen, Helsinki. Esiveisaajina Seinäjoen HY-kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen kansainvälistä työtä MobilePayllä numeroon 55385 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.
Lähetetään myös Järviradion taajuuksilla.

17.00 Kansainvälisen työn tapaaminen Zoom-etäpalvelussa. Ilmoittautuminen **@** 30.6. mennessä, mukaan mahtuu 100 ensimmäistä. Linkki tapaamiseen lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin.

18.30 Iltaseurat. (S) Toimittaja Esa Lilja, Helsinki, lastenpsykiatrian dosentti Mirjami Mäntymaa, Lapua, viestintäjohtaja, pastori Mikko Salmi, Oulu, korkeakoulupastori Aila Jaakkola, Seinäjoki. Esiveisaajina Seinäjoen HY-kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen nuoriso- ja opiskelijatyötä MobilePayllä numeroon 10800 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

21.00 lltakonsertti. (S) J. Jyrä ja Viitasen Piia. Ilmaiskonsertti, vapaaehtoinen striimausmaksu Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyölle MobilePay-numeroon 10800 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

J. Jyrä on järvenpääläinen / pohjalainen lauluntekijä ja esittäjä. J. Jyrän laulut ovat pieniä lauluja syntisen ihmisen näkökulmasta, ihmisen suhteesta Jumalaan, ympäristöön, toisiin ihmisiin. Laulut ovat minämuotoista pohdiskelua ja rukousta. Tämä gospel ei esitä vaatimuksia, ei tuomitse, eikä esitä valmiita ratkaisuja. Musiikissa on kuultavissa körttiläisyyden sävyjä.

Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa indiefolkia soittava yhtye, joka on hurmannut neljällä albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja tuonut Viitasen maamme uusien tarinankertojien eturiviin. Viitasen Piia keikkailee soolona, triona sekä koko viisihenkisen yhtyeensä kanssa tai tarvittaessa harpulla, kanteleella tai jousilla vahvistetulla erikoiskokoonpanolla. Herättäjäjuhlilla kuulemme ja koemme trion esityksen.

23.00 Herättäjäjuhlien yöradio. (R)

>> Sivun alkuun


SUNNUNTAI 4.7.

 

HUOM. Tähän merkittyjen ohjelmien välillä Körttiradiossa musiikkia ja haastatteluja.

8.00 Aamuseurat. (S) Lääkäri Elias Kvist, Tampere, viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala, Seinäjoki, maakuntajohtaja Asko Peltola, Lapua, kappalainen Merja Lampila, Seinäjoki. Esiveisaajina Lapuan kristillisen opiston kuorolaisia.

10.00 Sanajumalanpalvelus. (R) Saarna Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, Tuusula. Liturgina Marja-Riitta Ylikangas-Annola, kanttorit Silvia Kaljurand, Piret Stepanov ja Heli Turpela sekä esilauluryhmä. Lue lisää täältä.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyötä MobilePayllä numeroon 49781 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Yle TV 1 lähettää jumalanpalveluksen suorana lähetyksenä. Lisäksi se
lähetetään Järviradion taajuuksilla.

12.30 Kapulanvaihto. (R) Herättäjäjuhlavastuu siirtyy Kauhavalta
Joensuuhun.

13.00 Päätösseurat. (S) Rovasti Arvi Kallio, Ylistaro, tuomiorovasti Satu Saarinen, Oulu, kirjailija, yrittäjä Minna Kettunen, Lapinlahti, rovasti Jouko Ikola, Kuopio. Esiveisaajina Lapuan kristillisen opiston kuorolaisia.

Voit tukea lahjoituksellasi Herättäjä-Yhdistyksen nuoriso- ja opiskelijatyötä MobilePayllä numeroon 10800 tai tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

>> Sivun alkuun


Hyvä Jumala siunatkoon kesäsi rakastavalla läsnäolollaan!

 

Juhlien jälkeen voit etsiä herännäishenkistä toimintaa läheltäsi tai verkosta Herättäjä-Yhdistyksen tapahtumakalenterista.


Jos Jumala suo, herättäjäjuhlia vietetään lähivuosina seuraavasti:

1.–3.7.2022 Joensuu (huom. ajankohta)
14.–16.7.2023 Seinäjoki (huom. ajankohta)
2024 Vaasa