Mukavaa meininkiä perhekonsertissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Mukavaa meininkiä perhekonsertissa

Pekka Laukkarinen kuulolla.

Kuva: Mika Nuorva

Julkaistu 3.7.2021

 

 

- Normaalioloissa lastenkonserttimme ovat lennokkaita. Niissä hullutellaan, leikitään vapaasti ja edetään aina lasten ehdoilla. Perhekonsertti onkin meille uusi haaste, kertoo Pekka Laukkarinen.

Kolmen vartin konsertissa kuullaan kaikille tuttuja lastenlauluja ja duon tekemiä lauluja.

Koronarajoitusten vuoksi konsertti on videoitu ja tallenne on nähtävissä tämän linkin takana.

- Kuvasimme konsertin Porvoon seurakunnan tiloissa. Asettelimme huonekaluja siten, että tila muistuttaa olohuonetta. Halusimme mukavan kotoisan tunnelman, niin että esiintyjien ja kuulijoiden välillä ei olisi turhia esteitä.

Porvoossa asuvaa Laukkarista vähän harmittaa, että he eivät voi nyt tulla Kauhavalle pitämään konserttia.

- Kauhava on minulle merkittävä paikka, koska siellä on sukuani. Äitini on Ylistarosta kotoisin. Tekstailin jo viime vuonna sukulaisilleni, että nyt kun Kauhavalla on herättäjäjuhlat, tulemme teille kylään! Ehkä pitää myöhemmin lähteä sinne kyläilemään, Pekka sanoo.

Lapsi on hyvä kouluttaja

Pekka Laukkarinen duossa esiintyvät Leevi Helo, joka on pianisti ja Laukkarinen itse, joka soittaa lyömäsoittimia ja kitaraa.

Laukkarisella on pitkä kokemus muusikon ammatista, koulutukseltaan hän on kirkon nuorisonohjaaja.

Nuorille ja aikuisille suunnattua hengellistä musiikkia hän on tehnyt ja esittänyt teini-ikäisestä asti. Laukkarinen on toiminut myös MTV:n lastenohjelmassa juontajana. Lastenkonsertteja he alkoivat tehdä vuonna 2009.

Alakoulukonsertit, noin pari sataa vuodessa, ovat merkittävä osa työtä.

- Lapset ovat samaan aikaan paras ja vaikein yleisö. Lapsen silmistähän välittyy niin aito innostuminen kuin myös mielenkiinnon lopahdus, Lukkarinen kuvaa.

Nuorena hänkin haaveili suuren rokkarin urasta. Vuosien myötä työ onkin yllättäen opettanut aivan muuta.

- Esiintyjällä on palvelijan rooli. Hänen tehtävänsä on saada lapset viihtymään ja kokemaan olonsa turvalliseksi. Siinä on minulla edelleen hyvää koulua, että saan syntymään kontaktin lapsiin, tunnustaa muusikko Pekka Lukkarinen, kahden pienen lapsen isä.

Johanna Sointula

 

Kuva: Mika Nuorva