TIEDOTE 29.6.2021: Kauhavan virtuaaliset herättäjäjuhlat kuuluvat myös Nivalan lähettimellä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 29.6.2021: Kauhavan virtuaaliset herättäjäjuhlat kuuluvat myös Nivalan lähettimellä

Aiemmin tiedotettujen pääkaupunkiseudun ja Kauhavan lähettimien lisäksi juhlille on saatu lähetin myös Nivalaan, jossa taajuus on 98,0 MHz.

Kauhavalle suunnitellut herättäjäjuhlat järjestetään tulevana viikonloppuna virtuaalisesti. Paikan päälle ei voi tulla, mutta lähetyksiä voi seurata Körttiradiossa verkossa ja radiokanavilla.

- Tavallisesta radiosta Körttiradiota voi kuunnella pääkaupunkiseudun (105,8 MHz) ja Kauhavan (102,4 MHz) lähettimien kautta koko juhlien ajan, kertoo yleissihteeri Kalle Hiltunen Herättäjä-Yhdistyksestä.

- Lisäksi yhteistyökumppanimme mahdollisti meille vielä kolmannen lähettimen Nivalaan, jossa Körttiradio kuuluu taajuudella 98,0 MHz.

Luvassa on täysipainoinen herättäjäjuhlaohjelma.

- Juonnettu lähetys Kauhavalta alkaa jo torstaina 1.7. iltapäivällä, ja talkooseurat pidetään perinteiseen tapaan illansuussa. Perjantaina jatketaan veisuilla ja aattoseuroilla ja lauantaina ja sunnuntaina totuttuun tapaan seuroilla, vuoroveisuilla, raamattutunnilla ja jumalanpalveluksella.

Seurojen lisäksi herättäjäjuhlilla on aina kulttuuriohjelmaa, niin nytkin. Perjantai-illassa kuullaan baritoni Esa Ruuttusen ja selloyhtyeen konsertti suorana lähetyksenä Kauhavan kirkosta. Lauantaina iltapäivällä Pekka Laukkarinen duo viihdyttää koko perheen konsertissa, ja illalla J. Jyrä ja Viitasen Piia tunnelmoivat suorassa lähetyksessä.

- Kaikki striimattu ohjelma näkyy osoitteessa www.herattajajuhlat.fi ja jää myös tallenteeksi, ellei katsomaan ehdi ajallaan, Kalle Hiltunen kertoo.

Varsinaisen aikataulutetun ohjelman välissä Körttiradion netti- ja analogisessa lähetyksessä kuullaan musiikkia ja haastatteluja. Vapaaehtoisvoimin toimiva Körttiradio palvelee tavallisinakin vuosina heitä, jotka eivät pääse paikan päälle juhlille. Kun herättäjäjuhlat järjestetään jo toisena vuonna peräkkäin ilman juhlakansaa, Körttiradion työ on entistä tärkeämpää.

Osa herättäjäjuhlien ohjelmasta lähetetään myös Järviradion taajuuksilla. Lisäksi Yle TV 1 suorana lähetyksenä jumalanpalveluksen Kauhavan kirkosta sunnuntaina ja Yle Radio 1 tallenteena lauantain päiväseurat.