Sitoutuneita nuoria
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sitoutuneita nuoria

Julkaistu 2.7.2021

 

 

 

Poikkeuksellinen vuosi on vaikuttanut myös Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyöhön. Nuorisosihteeri Tanja Roiha kertoo viimeksi tavanneensa nuoria livenä viime vuoden syys-lokakuussa.

- On tuntunut todella kurjalta perua kerta toisensa jälkeen nuorten tilaisuuksia koronaepidemian vuoksi. Muutamia tilaisuuksia, kuten isoskoulutuksia, olemme järjestäneet etänä.

Poikkeusolojen aikana työntekijää on huolettanut, miten nuoret jaksavat ja miten heidät saadaan pysymään mukana, kun tapahtumia ei ole voinut järjestää.

- Nuorten sitoutuminen lämmittää mieltäni.

Roiha sanoo olevansa hyvin kiitollinen siitä, että isoskoulutukset ovat sujuneet hienosti.

- Tuntuu ihan ihmeelliseltä, että nuoret ovat pysyneet mukana ja ovat motivoituneita. Isosten kolmas koulutus on syksyllä livenä ja uskon, että saamme ensi kesän leireille hyvät isoset.

 

Isommissa käsissä

Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyöllä on tänä kesänä kuusi rippikoululeiriä Aholansaaressa, yksi enemmän kuin viime vuonna. Kolme leiriä on jo pidetty ja kolme on vielä pitämättä. Kaikkiaan rippikoulualaisia on tänä kesänä 150.

Nuorisotyön resurssit ovat yhdistyksessä pienet. Työalan ainoa työntekijä on pastori Tanja Roiha.

- Korona on tuonut isoja muutoksia. Myönteistä on se, että vapaaehtoisista on ollut valtava apu. He ovat ottaneet ison roolin, esimerkiksi Iida Tukeva on nyt Nuori Yty-lehden toimitussihteeri.

- Jatkossa toivon, että työalaan tulee lisää resursseja. Meillä on paljon toimintaan liittyviä suunnitelmia.

Tanja Roiha miettii vielä nuorten intoa ja sitoutumista rippileirinsä jälkeen. Näyttäisi siltä, että Aholansaaren yhteisöllinen leirikokemus, Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyö ja Aholansaaren henki vaikuttavat ja kantavat poikkeusoloissakin.

- Rohkaisevaa on se, että ei olla riippuvaisia olosuhteista. Mikään ei ole minun osaamisesta riippuvaista, vaan kaikki on isommissa käsissä, Tanja Roiha sanoo.

 


Johanna Sointula

 

Herättäjä-Yhdistyksen nuorisosihteeri Tanja Roiha.