Kansanedustaja Paula Risikko käy mielellään herättäjäjuhlilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kansanedustaja Paula Risikko käy mielellään herättäjäjuhlilla

Paulan Risikon haastattelu

Herättäjäjuhlat Kauhava 2.-4.7.2021 Paula Risikon haastattelu

Kuva Matti Saarela

Julkaistu 2.7.2021

 

- Olen todella ylpeä siitä, että sain kutsun puhumaan näihin Kauhavan herättäjäjuhlille. Nämä juhlathan ovat monelta kantilta historialliset. Ei vain siksi, että niitä on suunniteltu toteutettavaksi Kauhavalla kahtena vuotena. Vaan se, että juhlat toteutetaan näin virtuaalisesti ilman seurakansaa, kaikelle kansalle kuultavaksi. Se on hienoa.

Paula Risikon herättäjäjuhlaperinne on lähtöisin lapualaislähtöiseltä äidiltä.

- Hänen kanssaan olemme pienestä pitäen oppineet käymään juhlilla ja Ylihärmän Kosolan kylällä oli vahva seuraperinne. Sieltä seurat ovat kulkeutuneen myös mukanani Seinäjoelle. Olen jo parinkymmenen vuoden ajan järjestänyt kevätseurat ystävänpäivän aikaan seurat. Ensin pidimme niitä kotonani, mutta sitten ne siirtyivät seurakuntakeskuksessa ja myös kirkossa olemme saaneet seurat pitää.

Risikko on toistamiseen herättäjäjuhlien puhujana, aiempi kutsu oli tullut Seinäjoen herättäjäjuhlille.

- Nämä ovat rauhoittumisen ja voimien keräämisen juhlia.

Paula Risikko ottaa aattoseurojen puheessaan esille seurakuntien aseman Suomessa sekä sen, mikä merkitys uskolla on ihmiselle.

Käytyäni puhumassa sairaaloissa, palo- ja pelastuslaitoksilla, sairaanhoitajille, lääkäreille, poliiseille, ambulanssin kuljettajille, sanomani heille on aina samanlainen: olette korvaamattimia ja tärkeitä, teette elämästämme turvallisemman.

Myös seurakunnat ovat pelastuslaitoksia. Niiden pelastustoiminta on kuitenkin erilaista. Ihminen tarvitsee pelastuakseen sanaa ja saippuaa. Kristillisen etiikan mukaan, ketään ei käännytetä pois. Jokainen ihminen on yhtä arvokas Jumalan kuvana.

T. Jokiaho