Herättäjäjuhlat takaisin juurilleen?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlat takaisin juurilleen?

Seppo Ruotsala

Kauhavan kirkon seinustalla Seppo Ruotsala 

Kuva Timo Perälä

Julkaistu 2.7.2021

 

Kauhavalainen eläkkeellä oleva rovasti Seppo Ruotsala on tehnyt pitkän rupeaman ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana. Kahden vuoden rutistus toteutuu tänä viikonloppuna etäherättäjäjuhlien muodossa.

-Ratkaisevin hetki tapahtui keväällä 2020, kun piti punnita, annetaanko juhlien mennä vai siirretäänkö seuraavaan vuoteen.

Siirtopäätöksen jälkeen muutokset seurasivat luontevasti viranomaispäätöksiä seuratessa.

Työ ohjelmatoimikunnassa on muistuttanut seurakuntatyön vuosista. Ruotsala yllättyi siitä, miten hektistä ja kokonaisvaltaista työ on ollut.

-Asioita tuli ajoittain joka päivä hoidettavaksi. Mutta sovussa on toimittu ja pohdittu työryhmän kanssa yhdessä. Tässä pestissä olen saanut tutustua uusiin ihmisiin, Ruotsala iloitsee.

Ruotsala on pohtinut sitä, miten muutoksissa voi aluksi tulla tarve iskeä hanskat tiskiin.

-Mutta hetken päästä alkaa näkemään jo ratkaisuja ja alkaa elämään tässä hetkessä. Kaikkea ei jaksa eikä tarvitse muistella!

Lisäksi mahdollisuus juhlista ulkoilmatapahtumana herätti Ruotsalan miettimään, josko herättäjäjuhlat oheistilaisuuksineen on paisunut jo vähän liiankin laajaksi. Ruotsalan mielestä olisi ollut kiinnostavaa kokeilla, millaisena herättäjäjuhlat olisivat toimineet kenttäjuhlana, jossa olisi ollut vain muutama paikallinen lisäohjelma.

-Se olisi ollut eräänlaista juurille palaamista.

Ehkä tässä voisi olla uutta suuntaa, jota pohtia tulevaisuuden juhlia järjestettäessä.

 

Tanja Roiha