Kalle Hiltunen – uusi toiminnanjohtaja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kalle Hiltunen – uusi toiminnanjohtaja

Julkaistu 3.7.2021

 

Tavoitimme Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtajana lokakuussa aloittavan Kalle Hiltusen Kauhavalta puun varjosta, turvassa keskipäivän polttavalta kuumuudelta. On kulunut muutama päivä uuden toiminnanjohtajan julkistamisesta ja kysyinkin, minkälainen olo on nyt, kun uutista on saanut sulatella muutaman päivän.

- Viimeisinä päivinä ei ole ehtinyt miettiä, on tämä herättäjäjuhlaprojekti ollut alla niin kovaa, ettei ole tulevaisuus pitänyt painaa takaalalle mielessä. Olen kuitenkin ollut valtavan kiitollinen niistä kannustavista viesteistä mitä olen saanut tutuilta ja tuntemattomiltakin.

Kiitollisuus ja huojennus paistaakin Hiltusen kasvoilta, kun hän kertoo kuinka ihmiset selkeästi toivovat herännäisyydelle ja Herättäjä-Yhdistykselle hyvää tulevaisuutta ja siinä sivussa myös luottamustoimiin valituille onnea.

 

Kun organisaatioon valitaan uusi johtaja, tuo se aina mukanaan joitain muutoksen tuulia. Herättäjä-Yhdistykselläkin on olemassa uusi strategia, jonka pohjalta Hiltunen aikoo lähteä miettimään, kuinka toimintaa kehitetään. Hän kuitenkin korostaa, ettei kaikki ole yhdestä ihmisestä kiinni, toimintaa tehdään yhteistyössä.

- Meillä on hyvä työntekijäjoukko ja paljon hyviä vapaaehtoisia, jotka ovat mukana tekemässä toimintaa.

Hiltunen kertoo, kuinka tulevaisuudessa Herättäjä-Yhdistyksellä on ratkottavanaan monia positiivisia ongelmia, kuten se minkälaisissa muodoissa herännäisyys elää tulevaisuudessa. Erityisesti työssäkäyvät ja tätä nuoremmat polvet Hiltunen haluaa entistä paremmin mukaan toimintaan, joihin toimia pitäisi keksiä nimenomaisesti nuorten ehdoilla ja heidän ideoidensa pohjalta.

- Haluaisin että me Herättäjä-Yhdistyksenä mietimme mitä ovat ne muodot, missä nuoret aikuiset haluavat vaikkapa Siionin virsien ääreen tulla, esimerkiksi viemällä seurat johonkin uuteen ympäristöön.

Tästä onkin esimerkkejä viime vuosilta, kuten Oulussa järjestetty Waltava-tapahtuma sekä Jyväskylässä järjestetyt kapakkaveisuut ja pop-up seurat. Nuorissa aikuisissa onkin selkeää halua kerääntyä yhdessä Siionin virsien ääreen, kun rohkeasti kokeillaan erilaisia ideoita, Hiltunen kertoo. Ruohonjuuritason toiminta onkin kansanliikkeelle ominaisin tapa muuttua ja kehittyä ajan mukana.

 

Herättäjäjuhlat pidetään tänäkin vuonna virtuaalisena, mutta tänä vuonna ollaan kuitenkin paikan päällä Kauhavalla, josta lähetetään körttiradiota ja livestreamataan seuroja. Hiltunenkin on päässyt mukavasti herättäjäjuhlatunnelmaan, vaikka väen määrä onkin todella paljon normaalia pienempi.

- Tässäkin on semmoinen tuntu, että ollaan yhdessä ja talkoovoimin tätä tehdään, samalla tavalla kuin vietettäisiin tavallisempiakin herättäjäjuhlia.

Hiltunen toivoo, että tunnelma välittyy myös koti-, mökki- ja muihin katsomoihin ja toivoo että seurat pystyvät ravitsemaan sielunnälkää myös ruudun ja radion välityksellä. Sään puolesta tunnelma ainakin on lämmin ja siirrymmekin seuraaviin tehtäviin sisätiloihin varjon turvaan. Herättäjä-Yhdistyksen tulevaisuus on myös lämpimissä käsissä, kun Kalle Hiltunen ottaa toiminnanjohtajan ohjat käsiinsä 1.10.

 

Petro Pitkänen

Kalle Hiltunen Kauhavan herättäjäjuhlilla.

Kuva: Jarmo Vainionpää.