Sanajumalanpalvelus Kauhavan kirkosta suorana Ylen verkossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sanajumalanpalvelus Kauhavan kirkosta suorana Ylen verkossa

Kirkon viestinnän ohjelmatuotannon toimittaja Janne Koivula ohjaa sunnuntain jumalanpalveluksen Kauhavalta.

Kuva: Jarmo Vainionpää

Julkaistu 3.7.2021

 

Kauhavan herättäjäjuhlien sunnuntainen sanajumalanpalvelus lähetetään suorana Ylen verkossa. Näin koko Suomi pääsee seuraamaan kauniin kivikirkon uumenista lähtevää lähetystä. Sanajumalanpalvelus korvaa herättäjäjuhlien kentällä toimitetun messun virtuaalisilla juhlilla.

Kirkon viestinnän ohjelmatuotannon toimittaja Janne Koivula ohjaa useat televisioiduista jumalanpalveluksista, kuten nyt täällä Kauhavalla.

Pari kuukautta sitten oli ensimmäinen käyntimme Kauhavalla herättäjäjuhlien lähetyksen toteuttamisesta.

Tuolloin vielä haarukoitiin lähetyksen paikkaa. Viimeisessä juhlatoimikunnan kokouksessa toukokuussa koronaohjeistuksia noudattaen Kauhavan juhlat päätettiin toimittaa virtuaalisina ja sanajumalanpalvelus kirkosta.

Lauantaina Ylen tiimi Helsingistä, Tampereelta ja Vaasasta tulivat pystyttämään tekniikkaa. Sisälle kirkkoon aseteltiin kamerat sopiviin kohtiin ja kirkon ulkopuolella seisovat lähetys- ja sateliittiautot.

Porukassamme on yleensä noin 15-20 henkilöä erilaista ammattilaista. Minun tehtäväni on ohjata ja opastaa, niin että lähetyksessä toteutuu kirkon hyvä tunnelma ja että katsoja pystyy nauttimaan jumalanpalveluksesta kotisohvallaan.

Kirkkoherra Jyrki Jormakka sanoo, että korona rajoittaa edelleen väkimäärää kirkossa, mutta nyt ohjeistuksessa sallitaan sadan henkilön osallistuminen.

Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan mahdu sisään kirkkoon, mutta jos haluaa osallistua jumalanpalvelukseen paikan päällä, hyvä olisi saapua ajoissa, noin puoli tuntia ennen kirkonmenon alkua, Jormakka toteaa.

Kauhavan herättäjäjuhlien sanajumalanpalveluksessa saarnan pitää Herättäjä-Yhdistyksen väistyvä toiminnanjohtaja Simo Juntunen.

Tuula Jokiaho

Herättäjäjuhlat 2021 Kauhava - YL kalustoa krikossa televisiointia varten laidassa.

Kuva: Jarmo Vainionpää

Herättäjäjuhlat 2021 Kauhava - Yle ohjaaja Janne Koivula ja somettaja Iida Tukeva.

Kuva: Jarmo Vainionpää

Sunnuntain sanajumalanpalvelus välitettiin televisioon YLEn toimesta.

Kuva: Timo Perälä

Jumalanpalveluksen televisiointi vaatii paljon tekniikkaa.

Kuva: Timo Perälä