Ei tätä itseä varten tehdä - Körttiradio palvelee
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ei tätä itseä varten tehdä - Körttiradio palvelee

Körttiradio - valmistautuminen mainostaukoon - Piia Rinne, Kalle Hiltunen ja Sami Hakkola
Kuva: Jarmo Vainionpää

Julkaistu 3.7.2021

 

Herättäjäjuhlien körttiradiota tehdään joka vuosi antaumuksellisesti. Körttiradio sai alkunsa Saarijärven herättäjäjuhlilla vuonna 2005, jolloin heräsi ajatus siitä, että nekin, jotka eivät pääse paikan päälle, voisivat seurata juhlia radion välityksellä. Siitä lähtien herättäjäjuhliin on kuulunut olennaisena osana etäosallistumismahdollisuus. Körttiradio soittaa Siionin virsiä ja muuta hengellistä musiikkia, seurapuheita ja haastatteluja.

Sisältöjä suunnitellaan yhteisissä palavereissa, mutta niihin jätetään väljyyttä ja tilaa muutoksille ja suunnittelemattomille tilanteille. Ohjelmien välissä luetaan kuulutuksia, eli tänä vuonna pieniä mainoksia.

Jan Ahonen on ollut mukana tekemässä körttiradiota Espoon vuoden 2007 herättäjäjuhlilta saakka.

-On ollut hyvä osallistua tällä tavalla. Talkootyö on virkistävää kivassa porukassa, eikä haittaa, vaikka tekee oman alan töitä vapaaehtoisena.

Myös Osmo Kangas on ollut pitkään mukana.

- Amatöörejähän tässä ollaan, vaikka osalla tekijöistä on pitkä kokemus radion tekemisestä. Silti eräänlainen omatekoisuus saa näkyä ja radio on aina vähän tekijöittensä näköinen.

Varsinaista soittolistaa ei myöskään laadita, vaikka jonkin verran mietitään kokonaisuuksia.

-Ei sitä aina niin suunnitella, Kalle Hiltunen kommentoi

- Pyrimme soittamaan monenlaista hengellistä musiikkia, vaikka keskiössä ovat toki Siionin virret ja erilaiset versiot niistä, Hiltunen jatkaa.

Leena Väyrynen-Si on ensimmäistä kertaa mukana tekemässä radiota.

-Aluksi jännitti ja innosti. Välijuonnot ovat yllättävän haastavia, kun pitäisi kehitellä jotakin kevyttä jutusteltavaa. Seurapuheet ja haastattelut kiinnostavat selkeästi kuulijoita.

Körttiradio soi niin kodeissa, kuin aamiasta juhlapaikalla valmisteleville. Iltaisin, kun juhlapaikalla kokoonnutaan majapaikoissa keskustelemaan, pääsevät etäjuhlijat mukaan yöradion lähetyksen välityksellä. Radiolähetykset tavoittavat myös ulkomailla olevia liikkeen jäseniä.

-Ei tätä itsellemme tehdä, Väyrynen-Si summaa.

- Vaan niille, jotka eivät jaksa tai pääse osallistumaan.

Ahonen näkee virtuaalisten juhlien olevan tulevaisuudessakin läsnä.

-Verkko ja radio samalla taajuudella ovat tulevaisuutta. Lähetyksiä voisi syntyä myös muista tapahtumista, samoin erilaisia podcasteja.

Tanja Roiha

 

Leena Väyrynen-Si on ensimmäistä kertaa mukana körttiradiossa.

Kuva: Jarmo Vainionpää

Körttiradion toimitusta lauantaina 3.7.2021, kuvassa Kalle Hiltunen, Risto Korhonen ja Osmo Kangas.

Kuva: Matti Saarela