Katariina ja Urpo huolehtivat virtuaalijuhlien kuorolaisista
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Katariina ja Urpo huolehtivat virtuaalijuhlien kuorolaisista

Katariina Airas, Urpo Karjalainen ja Tuula Jokiaho.

Kuva: Matti Saarela

Julkaistu 3.7.2021

 

Porvoosta ja Mikkelistä on pitkä matka Kauhavalle, mutta Herättäjä-Yhdistyksen tuttu kuorolaiskaksikko Katariina Airas ja Urpo Karjalainen viihtyvät virtuaalijuhlien tunnelmassa. He kuuluvat niin kutsuttuun veisuuvalintaryhmään ja huolehtivat kuorot paikalle ja ovat myös osa kuoroa.

Pastori Katariina Airas toimii yhdistyksen musiikkisihteerinä ja on herättäjäjuhlien esiveisaaja. Pastori Urpo Karjalainen taas on ns. perinyt seurapaikan isännän tehtävät ja hoitaa sitä mielellään.

Keskeinen homma tässä kuitenkin on tuo seurapuheisiin sopivien virsien valinta. Puheiden aikana sitä haistelee, mikä virsi päätteksi sopii ja aina reaaliaikaisesti virsi valitaan. Aina löytyy joku aasinsilta puheesta virteen. Harvoin tulee vastaan sellaista puhetta, mihin ei jotain virttä saa sovitetuksi, mutta tulee kuitenkin, Karjalainen sanoo pilke silmäkulmassa.

Katariina Airas sopii kuorolaiseten kanssa talkooajankohdat ja nyt hän kiitteleekin lähiympäristön kuorolaisia, jotka lähtivät pienelläkin porukalla veisaamaan. Ennen Juhlaoppaan ilmestymistä, kuorolaiset tulee olla tiedossa, jotta kaikki tietää paikkansa ja aikansa.

Vaikka Kauhavan herättäjäjuhlat muuttuivat minikokoisiksi, tunnelma on ollut hyvä ja lämpöä riittänyt. Lauantain hellelukemissa kuorolaisilla oli hikiset hetket kuorokatoksessa veisaten.

Tuula Jokiaho