Kansainvälisen työn tapaaminen Zoomissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kansainvälisen työn tapaaminen Zoomissa

Julkaistu 3.7.2021

 

Lauantaisessa kansainvälisen työn tapaamisessa Zoomissa oli kymmenen osallistujaa. Herättäjä-Yhdistyksen kansainvälisen työn sihteeri Leena Väyrynen-Si sai yhteydet toimimaan pienen alkukankeuden jälkeen. Zoom oli ensimmäistä kertaa alustana tapaamiselle, isoja tapaamisia on aiemmin pidetty vain herättäjäjuhlilla.

– Aiemmin esimerkiksi Kanne-ryhmä (kansainvälisen työn neuvotteluryhmä) on ollut koolla Teamsissa, mutta Zoom on hieman vahvempi. Zoomissa voi samaan aikaan olla enemmän väkeä paikalla ja ruudulla näkyvät useamman osallistujan kuvatkin, Väyrynen-Si kertoi.

Hänen lisäkseen fyysisesti Kauhavan seurakuntatalolla olivat paikalla lähetit Pia ja Tero Ruotsala. Vuorollaan jokainen esittäytyi ja kertoi kuulumisensa. Etäyhteyden päässä oli muun muassa Kanne-ryhmän puheenjohtaja Eeva Väyrynen.

Ruotsalat kertoivat uudesta työkohteestaan Kambodzassa.

– 11 Viron-vuoden jälkeen vaihdoimme aika nopeasti työaluetta Kaakkois-Aasiaan Kambodzaan, jossa on kaksi prosenttia kristittyjä, suuri osa buddhalaisia. Siellä toimii noin 400 jäsenen luterilainen kirkko, nuori kirkko, jonka ainoa pappi on 29-vuotias. Suurin osa kirkon jäsenistä on alle kolmekymppisiä. Edustamme Teron kanssa siis vanhusosastoa, Pia Ruotsala totesi ja tunnusti, että he ovat nuorentuneet itsekin sisäisesti, kun ovat innostuneet siitä innosta, joka kambodzalaisilla on rakentaa omaa kirkkoa.

Kansainvälisen työn virtuaalitapaaminen oli Kauhavan herättäjäjuhlien ainut ryhmätapaaminen. Perinteisesti herättäjäjuhlissa on ollut koolla useita erilaisia ryhmiä, eri opistojen käyneiden tapaamisista kirkon työntekijöiden tapaamisiin.

 

Outi Rantala

Tero ja Pia Ruotsala ja Leena Väyrynen-Si kansainvälisen työn tapaamisessa.

 

Kuva: Outi Rantala