Piispan roolissa viimeinen seurapuhe herättäjäjuhlilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Piispan roolissa viimeinen seurapuhe herättäjäjuhlilla

Simo Peura

Piispa Simo Peura puhui lauantaina päiväseuroissa Kauhavan herättäjäjuhlilla.

Kuva: Jarmo Vainionpää

Julkaistu 3.7.2021

 

Piispa Simo Peura piti viimeisen seurapuheensa hiippakunnan piispan virassa herättäjäjuhlien puhujapöntöstä lauantain päiväseuroissa Kauhavalla. Hän jää eläkkeelle 1.2.2022 lukien.

– Olen virassani saanut pitää seurapuheen viisi kertaa vuoden 2004 jälkeen, kun juhlat on järjestetty oman hiippakunnan alueella. Tietysti tämä on hiukan erilainen tilaisuus seuraväen puuttuessa ja voi ehkäpä mielessään kuvitella kuulijakunnan olevan jossain näkymättömissä. Mutta toisaalta, eihän kuulijakunnan läsnäolo vaikuta sanottavaan sisältöön.

– Tässä jää vähemmälle ja puuttumaan tuo ihmisten kohtaaminen ja yhteisöllisyys. Sehän on kuitenkin keskeinen osa herättäjäjuhlien perusajatusta. Jo toinen kesä, kun joudumme venymään tässä asiassa.

– Kun eläkeaika koittaa, oman fyysisen kunnon ylläpitäminen on selvästi ykkönen. Mutta toivon myös, että pääsen rauhassa tutkailemaan teologisia tekstejä ja tutkimustakin tekemään, yliopistolta Kirkon koulutuskeskuksen kautta piispan virkaan tullut Peura sanoo.

Piispan kesäloma alkaa heti kotiin päästyään ja loma-aika on omistettu perheelle.

– Työ on ollut sellaista, että perheen yhteisestä ajasta on jouduttu tinkimään. Mutta nyt pääsee rentoutumaan kolmen lapsenlapsen seurassa ja luultavasti ensimmäinen tehtävä maanantaina on hiekkalaatikon rakentaminen.

Piispan vaaliin Peura ei ottanut kantaa, vaan sanoi antavansa keskustelujen tuottaa oman tuloksensa syksyn vaalissa.

Tuula Jokiaho