Juhla-alue
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhla-alue 2022

Kuva: Ilpo Kettunen

 

HUOM. Kenttää koskevien määräysten vuoksi koirien tuonti pesäpallostadionille tai Joensuu Areenaan on kielletty opaskoiria lukuunottamatta. Lue lisä täältä.

Joensuun herättäjäjuhlat pidetään Joensuun pesäpallostadionilla ja Joensuu Areenassa sekä niitä ympäröivillä piha-alueilla.

– Alue soveltuu erinomaisen hyvin juhlien pitopaikaksi. Siellä on lähes kaikki tarvittavat tilat jo valmiina. Seuravieraiden ruokailu- ja kahvilatilat järjestetään Areena-halliin, samoin kaikki säästä riippuva kioskitoiminta, kertoo kenttätoimikunnan puheenjohtaja Matti Turunen.

Juhlakenttä on pesäpallostadionilla. Seurapenkit n. 4000 seuravieraalle ovat taivasalla. Katettu katsomo (jossa on istuimet n. 2500 seuravieraalle) sekä lisäkatsomot muodostavat alueesta ikään kuin seuratuvan. Pesäpallostadionille mahtuu yhteensä n. 7000 seuravierasta. Stadionalueella on myös muutamia kioskeja, joista voi ostaa virvokkeita ja matkamuistotarvikkeita yms.

– Juhla-alue sijaitsee Joensuun ruutukaava-alueen länsilaidalla, jonne on helppo saapua kaikilta sisääntuloväyliltä, toteaa Turunen. Kaikki pysäköintialueet, joita on runsaasti, sijaitsevat kävelymatkan päässä juhla-alueesta. Juhlaopasteet ohjaavat kaikilta sisääntuloväyliltä pysäköintialueille