Juhla-alue 2022
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhla-alue 2022

Joensuun herättäjäjuhlien 2022 järjestäjiä tulevalla juhlakentällä eli Joensuun pesäpallostadionilla. Tunnusplakaattia pitelee juhlatoimikunnan puheenjohtaja Petri Karttunen.

Kuva: Merja-Leenä Määttälä

 

Joensuun herättäjäjuhlat pidetään Joensuun pesäpallostadionilla ja Joensuu Areenassa sekä niitä ympäröivillä piha-alueilla.

– Alue soveltuu erinomaisen hyvin juhlien pitopaikaksi. Siellä on lähes kaikki tarvittavat tilat jo valmiina. Seuravieraiden ruokailu- ja kahvilatilat järjestetään Areena-halliin, samoin kaikki säästä riippuva kioskitoiminta, kertoo kenttätoimikunnan puheenjohtaja Matti Turunen.

Juhlakenttä on pesäpallostadionilla. Seurapenkit n. 4000 seuravieraalle ovat taivasalla. Katettu katsomo (jossa on istuimet n. 2500 seuravieraalle) sekä lisäkatsomot muodostavat alueesta ikään kuin seuratuvan. Pesäpallostadionille mahtuu yhteensä n. 7000 seuravierasta. Stadionalueella on myös muutamia kioskeja, joista voi ostaa virvokkeita ja matkamuistotarvikkeita yms.

– Juhla-alue sijaitsee Joensuun ruutukaava-alueen länsilaidalla, jonne on helppo saapua kaikilta sisääntuloväyliltä, toteaa Turunen. Kaikki pysäköintialueet, joita on runsaasti, sijaitsevat kävelymatkan päässä juhla-alueesta. Juhlaopasteet ohjaavat kaikilta sisääntuloväyliltä pysäköintialueille