TIEDOTE 27.10.2021: Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat Joensuun haltuun
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 27.10.2021: Herättäjäjuhlien sähköiset kanavat Joensuun haltuun

Ensi kesänä 1.–3.7.2022 pidetään järjestyksessään 128. herättäjäjuhlat Joensuussa, Kerubi Stadionilla, tunnuksella Lohduksi toisillemme. Juhlajärjestäjinä ovat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä. Tapahtuman yhteistyökumppanina on lisäksi Joensuun kaupunki.

-Kahtena edellisenä kesänä emme ole voineet kokoontua juhlille, joten Joensuun juhlien odotukset ovat korkealla, sanoo Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen.

Koronarajoitusten vuoksi kesälle 2020 suunnitellut Kauhavan herättäjäjuhlat siirrettiin vuodella ja niiden tilalla järjestettiin etäherättäjäjuhlat verkossa. Kesällä 2021 Kauhavan juhlat toteutettiin, mutta virtuaalisesti, ilman juhlakansaa.

-Juhlien sähköiset kanavat, kuten verkkosivut ja sosiaalinen media, ovat olleet näinä vuosina tärkeitä juhlatunnelman levittäjiä ja välittäjiä, ja niiden merkitys on tärkeä myös tulevilla juhlilla, vaikka nyt onkin mahdollista tulla paikan päälle, Kalle Hiltunen toteaa.

Herättäjäjuhlien verkkosivut osoitteessa www.herattajajuhlat.fi sekä Facebookin, Instagramin ja YouTuben tilit siirtyvät Joensuun juhlajärjestäjien haltuun 27.10.2021.

- Mielenkiintoa Joensuun juhlia kohtaan tuntuu tosiaan olevan kosolti ilmassa. Vastauksia keskeisiin kysymyksiin löytyy helposti herättäjäjuhlien päivitetyiltä nettisivuilta. Siellä kerromme mm. siitä, mitä paikallista hyvää löytyy juhlaravintolasta ja minne päänsä yön ajaksi kallistaa, kun tulee kauempaa. Ja kaikkia varmaan kiinnostaa myös ensi kesän juhlakeskus, Joensuun ainutlaatuinen pesäpallokenttä, joka kantaa nimeä Kerubi Stadion, kertoo juhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja Kari Tanskanen.

Myös somessa seurataan monella tapaa juhlavalmistelujen edistymistä ja tunnelmia sanoin, videoin ja kuvin. Viestintäkanavia täydentää Juhlaviesti, jonka painettu versio ilmestyy keskiviikkona 27.10. — samana päivänä kuin Joensuun herättäjäjuhlien päivitetyt sivut julkaistaan netissä. Juhlaviestistä otetaan noin 61 300 kappaleen painos ja sen pdf-versio on luettavissa juhlien nettisivuilta.

-Yhteyttä on mahdollista kokea jo ennen juhlia tulemalla mukaan talkoolaiseksi juhlajärjestelyihin. Tästäkin on kattava info juhlien kanavissa, lisää Tanskanen.

Joensuussa juhlat on pidetty aiemmin kahdesti, vuosina 1961 ja 1995.

Seuraa

 

LISÄTIETOJA:    

Joensuun herättäjäjuhlien viestintätoimikunnan puheenjohtaja Kari Tanskanen, 045 201 0360

Joensuun ev-lut seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Kirsi Taskinen, 050 590 6520

Herättäjä-Yhdistyksen viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala, 040 552 6062

 

 

Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Siinä korostetaan ihmisen pienuutta Jumalan edessä ja tasavertaisuutta toisen ihmisen rinnalla. Armo kuuluu kaikille. Tunnusomaista herännäisyydelle ovat seurat, eli lyhyistä puheista ja säestyksettä veisattavista Siionin virsistä muotoutuvat hengelliset tilaisuudet. Liikkeen palvelujärjestönä toimii Herättäjä-Yhdistys, jonka päätoimipaikka on Lapualla. www.h-y.fi

Herättäjäjuhlat ovat toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat Suomessa. Ne järjestetään aina paljaan taivaan alla ja pääasiassa talkoovoimin. Juhlien ohjelmassa on seuroja, veisuita, konsertteja ja muita tapahtumia. www.herattajajuhlat.fi

Seuraavat herättäjäjuhlat on tarkoitus Joensuun jälkeen pitää 2023 Seinäjoella ja 2024 Vaasassa.