Herättäjäjuhlat rakentuvat talkoovoimin Joensuussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlat rakentuvat talkoovoimin Joensuussa

Koska Kauhavan herättäjäjuhlat järjestettiin koronatilanteen vuoksi virtuaalisina heinäkuussa 2021, perinteinen juhlien "viestikapula" eli herännäisjohtaja N. G. Malmbergin lähetysvarojen keräyslipas lähti Kauhavalta Joensuuhun vasta lokakuun kiitosjuhlassa. Luovuttajina Kauhavan juhlatoimikunna puheejohtaja, kirkkoherra Jyrki Jormakka ja Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlajärjestäjä Simo Korkalainen. Lippaan otti vastaan Joensuun juhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Petri Karttunen yhdessä pääsihteeri Kati Nissin kanssa.

Kuva: Jarmo Vainionpää

 

Julkaistu 16.2.2022

 

Heinäkuun alussa Joensuussa pidettävien herättäjäjuhlien valmistelut jatkuvat täyttä vauhtia. Järjestäjät luottavat vakaasti siihen, että kaksien edellisten etäjuhlien jälkeen Joensuussa päästään kohtaamaan vihdoin kasvotusten. Jos koronatilanteessa tulee kevään aikana vielä yllätyskäänne, siihenkin varaudutaan. Juhlille odotetaan n. 20 000 osanottajaa.

Talkoolaisten ilmoittautuminen alkanut vilkkaana

 

Juhlat rakentuvat talkoovoimin. Eri tehtäviin kuten mm. ravintolatoimintaan ja juhlakentän rakentamiseen tarvitaan kaikkineen noin 1500 vapaaehtoista.

-Suurten kesäjuhlien valmistelut vaativat melkoista ponnistusta, mutta kun yhdessä tehdään, se on hauskaa ja jälkeä syntyy.  Uurastus palkitaan hyvänä olona kropassa ja juhlavieraiden iloisina ja kiitollisina ilmeinä ja sanoina, kannustaa talkootoiminnan puheenjohtaja Tapani Nuutinen.

Juhlien talkoo- ja majoitussihteeri Minna Tolonen aloitti työnsä helmikuussa. 

-Talkoolaisia on perinteisiin tapahtumavuosiin verrattuna ilmoittautunut jo ihan  mukavasti. Monet hehkuttavat jo nyt herättäjäjuhlille pääsyä, iloitsee Tolonen.

Kätevimmin talkoolaiseksi ilmoittautuminen onnistuu www.vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat -nettisivuston kautta. Suurin osa talkootehtävistä siellä jo on, mutta uusiakin ilmestyy aika ajoin. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua monella muullakin tapaa. Infoa tästä ja paljon muustakin juhliin liittyvästä löytyy herättäjäjuhlien nettisivuilta www.herattajajuhlat.fi sekä mm. verkkosivuilla luettavana olevasta Juhlaviesti-lehdestä. Talkoolaiseksi haluava voi olla myös suoraan yhteydessä talkoosihteeriin, p. 050 560 1448.

Majoitusta hyvin tarjolla

 

Majoitusvarausten tekeminen juhlille on myös nyt alkanut. Majoittumiseen löytyy lukuisia vaihtoehtoja herättäjäjuhlaorganisaation kautta. Kävelymatkan päässä juhlapaikasta on tarjolla 2hh:sta yhteismajoituksiin ja telttapaikkoihin, osa jopa joenrannan tuntumassa.

-Ilmassa on varovaista innostusta koronan helpottumisen myötä. Tämmöisenä erikoiskeväänä kannattaa varmasti varata majoituksensa ajoissa, sanoo talkoo- ja majoitussihteeri Minna Tolonen.