TIEDOTE 16.2.2022: Herättäjäjuhlat rakentuvat talkoovoimin Joensuussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 16.2.2022: Herättäjäjuhlat rakentuvat talkoovoimin Joensuussa

Koska Kauhavan herättäjäjuhlat järjestettiin koronatilanteen vuoksi virtuaalisina heinäkuussa 2021, perinteinen juhlien "viestikapula" eli herännäisjohtaja N. G. Malmbergin lähetysvarojen keräyslipas lähti Kauhavalta Joensuuhun vasta lokakuun kiitosjuhlassa. Luovuttajina Kauhavan juhlatoimikunna puheejohtaja, kirkkoherra Jyrki Jormakka ja Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlajärjestäjä Simo Korkalainen. Lippaan otti vastaan Joensuun juhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja Petri Karttunen yhdessä pääsihteeri Kati Nissin kanssa.

Kuva: Jarmo Vainionpää

 

Heinäkuun alussa Joensuussa pidettävien herättäjäjuhlien valmistelut jatkuvat täyttä vauhtia. Järjestäjät luottavat vakaasti siihen, että kaksien edellisten etäjuhlien jälkeen Joensuussa päästään kohtaamaan vihdoin kasvotusten. Jos koronatilanteessa tulee kevään aikana vielä yllätyskäänne, siihenkin varaudutaan. Juhlille odotetaan n. 20 000 osanottajaa.

Talkoolaisten ilmoittautuminen alkanut vilkkaana

Juhlat rakentuvat talkoovoimin. Eri tehtäviin kuten mm. ravintolatoimintaan ja juhlakentän rakentamiseen tarvitaan kaikkineen noin 1500 vapaaehtoista.

-Suurten kesäjuhlien valmistelut vaativat melkoista ponnistusta, mutta kun yhdessä tehdään, se on hauskaa ja jälkeä syntyy.  Uurastus palkitaan hyvänä olona kropassa ja juhlavieraiden iloisina ja kiitollisina ilmeinä ja sanoina, kannustaa talkootoiminnan puheenjohtaja Tapani Nuutinen.

Juhlien talkoo- ja majoitussihteeri Minna Tolonen aloitti työnsä helmikuussa. 

-Talkoolaisia on perinteisiin tapahtumavuosiin verrattuna ilmoittautunut jo ihan  mukavasti. Monet hehkuttavat jo nyt herättäjäjuhlille pääsyä, iloitsee Tolonen.

Kätevimmin talkoolaiseksi ilmoittautuminen onnistuu www.vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat -nettisivuston kautta. Suurin osa talkootehtävistä siellä jo on, mutta uusiakin ilmestyy aika ajoin. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua monella muullakin tapaa. Infoa tästä ja paljon muustakin juhliin liittyvästä löytyy herättäjäjuhlien nettisivuilta www.herattajajuhlat.fi sekä mm. verkkosivuilla luettavana olevasta Juhlaviesti-lehdestä. Talkoolaiseksi haluava voi olla myös suoraan yhteydessä talkoosihteeriin, p. 050 560 1448.

Majoitusta hyvin tarjolla

Majoitusvarausten tekeminen juhlille on myös nyt alkanut. Majoittumiseen löytyy lukuisia vaihtoehtoja herättäjäjuhlaorganisaation kautta. Kävelymatkan päässä juhlapaikasta on tarjolla 2hh:sta yhteismajoituksiin ja telttapaikkoihin, osa jopa joenrannan tuntumassa.

-Ilmassa on varovaista innostusta koronan helpottumisen myötä. Tämmöisenä erikoiskeväänä kannattaa varmasti varata majoituksensa ajoissa, sanoo talkoo- ja majoitussihteeri Minna Tolonen.

 

LISÄTIETOJA:    

Seuraa

 

Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Siinä korostetaan ihmisen pienuutta Jumalan edessä ja tasavertaisuutta toisen ihmisen rinnalla. Armo kuuluu kaikille. Tunnusomaista herännäisyydelle ovat seurat, eli lyhyistä puheista ja säestyksettä veisattavista Siionin virsistä muotoutuvat hengelliset tilaisuudet. Liikkeen palvelujärjestönä toimii Herättäjä-Yhdistys, jonka päätoimipaikka on Lapualla. www.h-y.fi

Herättäjäjuhlat ovat toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat Suomessa. Ne järjestetään aina paljaan taivaan alla ja pääasiassa talkoovoimin. Juhlien ohjelmassa on seuroja, veisuita, konsertteja ja muita tapahtumia. www.herattajajuhlat.fi

Joensuun herättäjäjuhlat pidetään 1.–3.7.2022 teemalla ”Lohduksi toisillemme.” Juhlakenttänä toimii pesäpallosta tuttu Kerubi Stadion, jonka katetusta katsomosta ja pelikentälle levitettävistä penkeistä muodostuu suuri seuratupa. Läheisessä Joensuu Areenassa toimii mm. juhlaravintola. Lisäksi juhlat näkyvät ja kuuluvat Joensuun torilla, jossa saadaan maistiaisia ohjelmasta. Oheisohjelmassa on tällä kertaa mm. ilmastoseminaari ja Joonas Kokkosen ”Viimeiset kiusaukset” -ooppera.

Joensuun herättäjäjuhlien järjestäjinä toimivat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, vahvana yhteistyökumppanina on Joensuun kaupunki. Aiemmin juhlat on pidetty Joensuussa 1961 ja 1995.

Seuraavat herättäjäjuhlat on tarkoitus Joensuun jälkeen pitää 2023 Seinäjoella ja 2024 Vaasassa.