Museoita ja näyttelyitä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Museoita ja näyttelyitä

Tutustu Joensuun ja juhla-alueen karttoihin täällä.

 

 

Joensuun taidemuseo Onni, Kirkkokatu 23, avoinna to–su klo 10–16, www.joensuuntaidemuseo.fi
Museossa on pysyvästi esillä mm. eurooppalaista kirkkotaidetta, ikonikokoelma sekä suomalaista taidetta 1850-luvulta nykytaiteeseen. Kesänäyttelyssä ”EGS ja Niina Mantsinen” 5.5.–4.9. kohtaavat anonyymina pysyttelevän graffititaiteilija EGSin ja tekstiilitaiteilija Niina Mantsisen teokset. Näyttelyn taiteilijat käyttävät teoksissaan ennakkoluulottomalla ja uudella tavalla perinteisiä käsityö- ja lasinpuhallustekniikoita.

 

Pohjois-Karjalan museo Hilma, Carelicum, Koskikatu 5, avoinna to-su klo 10–16, www.pohjoiskarjalanmuseo.fi
Museon perusnäyttely Matkalla Karjalassa esittelee laajasti Pohjois-Karjalan ja Laatokan Karjalan alueen historiaa ja kansankulttuuria. Kesänäyttely ”Ennenäkemätöntä” 12.5.–28.8. muodostaa mukaansatempaavan kokonaisuuden pohjoiskarjalaisten kotien esineistöstä. Näyttelystä kautta välittyy kuva siitä, mitä kodin esineistöä on eri aikoina koettu tallentamisen arvoiseksi. Lapsiperheille museon satukaupunki Mukulakatu.

 

Joensuun kaupunginkirjaston Muikku-sali, Koskikatu 25, avoinna arkisin klo 9–19, lauantaina klo 10–16.
Pirkko Nuutisen ”Elämän matka” -installaatio Hiljaisuuden huoneena.

 

Joensuun bunkkerimuseo, Virrantaus 7, Joensuu, avoinna 29.6.-22.7. ke-pe klo 10–16, https://pohjoiskarjalanmuseo.fi/joensuun-bunkkerimuseo

Bunkkerimuseo on kaikenikäisille sopiva, ilmainen vierailukohde, joka sijaitsee lähellä Joensuun keskustaa Höytiäisen kanavan suulla. Bunkkerimuseo on pala Salpalinjaa, 1 200 kilometrin mittaista talvisodan jälkeen rakennettua linnoitusketjua. Museon alueella voit tutustua Salpalinjan linnoitusrakenteisiin alkuperäisellä paikallaan. Esillä on kaksi kunnostettua teräsbetonibunkkeria, taistelu- ja yhdyshautaa sekä panssariestekivilinjaa. Bunkkereissa esillä oleva näyttely kertoo Salpalinjan rakentamisesta ja museon alueella sijainneen linnoitustyömaan arjesta.

Aukioloaikoina paikalla on oppaita paikallisista maanpuolustusjärjestöistä. Museon ulkoalueella voi vierailla myös, kun bunkkerit ovat kiinni. Omatoimivierailua varten on mahdollista ladata mobiiliopas, ohjeet lataamiseen löytyvät museoalueelta ja museon verkkosivuilta.

 

Taidepuutarha Botania, Heinäpurontie 70, avoinna ma–su klo 1121, www.botania.fi

Kävelymatkan päässä juhla-alueelta sijaitsee Botanian vehreä puutarha-alue. Sisä- ja ulkopuutarhassa ihasteltavissa lähes 2000 kasvi- ja puulajia sekä erilaisia perhosia. Herättäjäjuhlien vieraille pääsyliput aikuinen 10 €, lapsi (4–15 vuotta) 5 €. Tervetuloa Joensuun Edeniin!.