Pesäpallostadionista muodostuu tuhansien seuratupa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pesäpallostadionista muodostuu tuhansien seuratupa

Joensuun pesäpallostadion ylhäältä kuvattuna. Etualalla pesäpallokenttä, taustalla katsomo.

Herättäjäjuhlien juhlakenttänä on pesäpallosta tuttu nykyaikainen pesäpallostadion. Taustalla häämöttää Joensuu Areena, jonne rakentuu mm. juhlaravintola.

Kuva: Joensuun Mailan arkisto

Julkaistu 22.6.2022

Joensuun pesäpallostadion muuttuu juhannuksen jälkeisellä viikolla suureksi seuratuvaksi. Herättäjäjuhlien viimeistelyt Mehtimäellä alkavat ensi maanantaina ensin Joensuu Areenassa, johon tulee muun muassa juhlaravintola. 

Juhlakentän, pesäpallostadionin, rakentamiseen päästään keskiviikkona, jolloin laitetaan 3 500 istuinpaikkaa kentälle. Stadionin katsomo ja kentän penkit muodostavat noin 7 500 hengen suuruisen seuratuvan. Lisää istumapaikkoja löytyy Joensuu Areenan katsomosta, josta käsin voi myös kuunnella kaikki juhlakentän tapahtumat.

Herättäjäjuhlat alkavat varsinaisesti perjantaina 1.7., mutta jo torstai-iltana Siionin virret kaikuvat Mehtimäellä, sillä silloin pidetään talkooseurat. Sunnuntaihin asti kestävän kaikille avoimen tapahtuman odotetaan kokoavan yhteensä noin 20 000 osanottajaa eri puolilta Suomea. Järjestelyistä vastaavat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, vahvana yhteistyökumppanina Joensuun kaupunki.

Uutta Joensuun juhlilla verrattuna aikaisempiin on se, että puhujat näkyvät stadionin suurella screenillä. Tähän asti tapana on ollut, että vain puhujien ääni toistetaan koko juhlakansalle. Juhlatoimikunta katsoi, että puhujan näkyminen screenillä koko suurelle juhlaväelle on nykypäivää, mihin muissakin isoissa tapahtumissa on jo totuttu.

Herättäjäjuhlien ohjelmaan sisältyy varsinaisen perinteisen pääohjelman lisäksi myös ajankohtaisia ihmisiä askarruttavia aiheita. Avauspäivänä perjantaina paneudutaan Itä-Suomen yliopiston Carelia-salissa ilmastonmuutoksen etenemiseen eritoten maa- ja metsätalouden näkökulmasta. Kohtaaamisfoorumissa Urheilutalolla lauantaina puolestaan pohditaan sitä, mitä jälkiä korona-ajan eristyneisyys on meihin jättänyt. Tukensa Ukrainalle voi antaa ja samalla saada itselleen vetreän olon varaamalla ajan lohtuhierontaan, joka järjestetään yhdessä Itä-Suomen liikuntaopiston kanssa.

Juhlille tuleville autoilijoille on opasteet sisääntuloväylien varrella. Liikenne ohjataan juhlien pysäköintipaikoille välttäen keskustan katuja. Maksulliset parkkipaikat sijaitsevat juhlakentän läheisyydessä. Karavaanarit ja telttailijat ohjataan Joensuun raviradalle. Paikallisille pyörillä liikkuville on juhla-alueella muutamia rajoituksia; muun muassa stadionin ja Areenan välisellä kevyen liikenteen väylällä on pyöräily kielletty.

Katso tarkemmat tiedot ohjelmasta ja järjestelyistä: www.herattajajuhlat.fi