Lemmikin kanssa juhlille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lemmikin kanssa juhlille

Koira katsoo suoraan kameraan.

Oletko tulossa herättäjäjuhlille yhdessä nelijalkaisen ystäväsi kanssa? Joensuun herättäjäjuhlien olosuhteet poikkeavat jossain määrin aiemmista juhlista, joten toivomme, että tutustut näihin ohjeisiin jo ennen matkaan lähtöä.

Jos tulet omalla autolla, suosittelemme pysäköimään P1-alueelle eli Hallitien pysäköintitaloon. Siellä auto ei kuumene aurinkoisellakaan säällä liian kuumaksi. Voit viedä koiran välillä autoosi lepäämään juhlahälinän keskeltä, ja voit sillä aikaa itse osallistua juhlille vapaammin. Etelän ja idän suunnasta tulevat autoilijat ohjataan kaikki P1-parkkitaloon. Myös muista suunnista tulevat lemmikkiperheet ja -seurueet mahtuvat sinne. Ajo-ohje lännestä: seuraa Herättäjäjuhlien P-viitoitusta, mutta älä käänny P2- tai P3-alueille, vaan jatka suoraan ja seuraa viitoitusta P1-parkkitaloon. Ajo-ohje pohjoisesta: seuraa P-viitoitusta, mutta älä käänny Yliopistokadulle, vaan jatka Länsikatua 500m eteenpäin, käänny oikealle Linnunlahdentielle, ja seuraa opasteita P1-parkkitaloon.

Asuntolamajoitukseen, yhteismajoitukseen ja nuorten majoitukseen ei voi viedä lemmikkejä. Leirintäalueelle voi majoittua lemmikkien kanssa. Seuraa leirintäalueen ohjeistusta lemmikeistä ja huolehdi siitä, ettei lemmikkisi aiheuta häiriötä alueella. Tarvittaessa voit siirtää autosi päiväksi P1-pysäköintitaloon, mikäli lemmikkiäsi täytyy pitää autossa päiväaikaan. Pysäköintitaloon mahtuu enintään 2,30 m korkeat asuntoautot. Leirintäalueella auto- tai asuntoautomaksun maksaneet voivat pysäköidä samalla maksulla parkkitalossa.

Rajoituksia juhla-alueella

Juhlakenttänä toimivalle pesäpallostadionille ei saa tuoda koiria. Tämä johtuu vuokranantajan Joensuun kaupungin määräyksistä, joihin juhlien järjestäjät eivät ole voineet vaikuttaa. Juhlakentän eteläpuolella on metsikkö, jossa voi oleskella koiran kanssa tai vaikka istua omalla alustalla seuroja kuuntelemassa ja mukana veisaamassa. Näkyvyys juhla-alueelle on kohtuullinen ja äänentoisto kuuluu sinne. Osa metsästä on varattu lasten ja perheiden omatoimiseen puuhailuun. Seuraa alueen käyttöä koskevia ohjekylttejä.

Juhlaravintola ja monet muut oheispalvelut sijaitsevat Joensuu Areenassa, johon ei myöskään voi viedä koiria sisälle. Juhlatori, grilli ja osa kahvioista sijaitsevat ulkotiloissa stadionin ja areenan välissä. Tällä alueella voi liikkua koirien kanssa, kunhan ei aiheuta häiriötä muille. Jos koirasi vahingossa tekee tarpeensa juhla-alueelle tai muuten sopimattomiin paikkoihin, siivoa jäljet välittömästi. Varaudu omin tykötarpein.

Opas- ja avustajakoirat saavat liikkua alueella työtehtävissä siellä missä ihmisetkin. Näitä liikkuu juhla-alueella yleensä melko runsaasti, ja muiden koirien on annettava niille työrauha.

Juhlien oheisohjelmat eivät sovellu lemmikkien kanssa osallistuttavaksi. Sen sijaan Kuhasalon luontopululle, joka toimii juhlien aikana omatoimisena hiljaisuuden polkuna, voi ottaa lemmikin mukaan. Kävelymatka juhla-alueelta Kuhasaloon opastettua kevyen liikenteen reittiä ja Pielisjoen ylittävää kevyen liikenteen siltaa pitkin on n. 3 km. Katso tarkemmin juhlaoppaasta.

Juhla-alueen läheisyydessä on runsaasti koirien kanssa lenkkeilyyn sopivia alueita. Esimerkiksi Mehtimäen valaistun kuntoradan vieressä kulkee kauttaaltaan kävely- ja pyörätie, jossa voi kulkea koirien kanssa. Itse kuntoradalle ei koiria voi viedä. Kolmionmuotoisen lenkin pituus on n 1,7 km, ja siitä lähtee useita eripituisia lisälenkkejä aina Honkaniemeen Pyhäselän rantaan asti. Kolmiolenkin lähin kärki on juhlakentän alttaripäädyn takana, ja juhlakentän äänet kuuluvat sinne.
Lähin aidattu koirapuisto sijaitsee Hasaniemessä, noin 800 m pysäköintitalolta eteenpäin. Ks. Koirapuistot - joensuu.fi

Hoitoapua 4H-yhdistykseltä tai hoitolasta

4H-yhdistyksen koulutetut dogsitterit voivat tarjota apua, jos tarvitset lyhytaikaista koiranhoitajaa esimerkiksi juhlaohjelmaan osallistumisen ajaksi. Voit palkata dogsitterin vaikka käyttämään koiraasi lenkillä tai viemään koirapuistoon. Sovi pestistä suoraan dogsitterin tai 4H:n kanssa. Yhteyden dogsitterihin saat parhaiten lataamalla lataamalla puhelimeesi 4h:n Helppi -sovelluksen ja rekisteröitymällä sinne voit etsiä koiran lenkkeilyttäjää tms. Valitse sovelluksesta paikkakunta Joensuu ja tarkemmaksi sijainniksi Mehtimäki.

Joensuun seudulla on kolme lemmikkihoitolaa, josta voit kysellä vapaita paikkoja, jos katsot parhaaksi viedä lemmikkisi hoitoon koko juhlien ajaksi tai ainakin osaksi aikaa

Toivomme, että näillä ohjeilla onnistut järjestämään lemmikillesi, itsellesi että kaikille muillekin juhlavieraille mukavan viikonlopun. Tavataan herättäjäjuhlilla.