TIEDOTE 28.6.2022: Joensuun herättäjäjuhlat vaikuttavat liikennejärjestelyihin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

TIEDOTE 28.6.2022: Joensuun herättäjäjuhlat vaikuttavat liikennejärjestelyihin

Katu, puita, taustalla pysäköintitalo.

Muun muassa leirintäalueen ja jäähallin väliin jäävä Hallitien pysäköintitalo on juhlavieraiden käytössä perjantaista sunnuntaihin.

Joensuun valtakunnalliset herättäjäjuhlat vaikuttavat tulevana viikonloppuna kaupungin liikennejärjestelyihin. Juhlille tulevat autoilijat ohjataan juhlien pysäköintipaikoille välttäen keskustan katuja. Maksulliset parkkipaikat sijaitsevat juhla-alueen eli Joensuun pesäpallostadionin ja Areenan läheisyydessä. 

Joensuun ravirata ja sen parkkialue ovat perjantaista sunnuntaihin juhlavieraiden käytössä. Sinne ohjataan karavaanarit ja telttailijat.

Lisäksi Hallitien pysäköintitalo on  juhlavieraiden käytössä perjantaista sunnuntaihin. Länsikadulla Louhelankentällä on linja-autoparkki ja sen edessä kadunvarressa on pysäköinti sallittu vain linja-autoille. Yliopistokadun alkupään parkkialueet ovat juhlavieraiden käytössä.

Paikallisille pyörillä liikkuville on juhla-alueella muutamia rajoituksia; muun muassa pesäpallostadionin ja Areenan välisellä kevyen liikenteen väylällä on pyöräily kielletty.

Juhlien loputtua sunnuntaina iltapäivällä liikennettä on runsaasti Linnunlahdentiellä, Papinkadulla ja Yliopistokadun alkupäässä.