Herättäjäjuhlien järjestelyt valmiina aattoseuroihin mennessä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlien järjestelyt valmiina aattoseuroihin mennessä

Joensuun kaupungin viestintäpäällikkö Petri Varis, Joensuun herättäjäjuhlien pääsihteeri Kati Nissi ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymään kuuluvan Joensuun seurakunnan kirkkoherra Katri Vilén odottavat innolla juhlien alkua.

Tiedote 30.6.2022

Joensuun herättäjäjuhlien valmistelut jatkuivat torstaina lämpimässä säässä vilkkaaseen tahtiin. ”Kaikki on valmiina perjantain aattoseuroihin mennessä”, lupaavat järjestäjät.

Joensuun kaupunki on ollut voimakkaasti tukemassa juhlajärjestelyjä mm. antamalla tilat käyttöön. ”Tällaisella suurella tapahtumalla on iso merkitys kaupungille ei vain taloudellisen tuoton takia vaan myös hyvinvointitekijänä ja myös kulttuurisessa mielessä”, sanoo kaupungin viestintäpäällikkö Petri Varis.

Herättäjäjuhlajärjestäjä Simo Korkalainen sanoo ihmisten tulevan juhlille lähinnä kolmesta syystä. ”Kyseessä on hengellinen kesäjuhla, johon Jumalan sanaa tullaan kuulemaan. Tärkeää on myös yhteinen Siionin virsien veisuu. Kolmas merkittävä tekijä on yhteisyys ja toisten tapaaminen pitkän koronatauon jälkeen”, hän toteaa.

Pääsihteeri Kati Nissi kertoo, että aluksi talkoolaisten saaminen juhlille näytti vaikealta, mutta sittemmin on tilanne parantunut. ”Vielä viikonlopuksi tarvittaisiin talkoolaisia muutamiin tehtäviin”, toteaa Nissi.

Herättäjäjuhlien järjestäjinä toimivat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, yhteistyökumppanina on Joensuun kaupunki. ”Joensuun seurakuntayhtymälle juhlat ovat suuri ponnistus, mutta samalla iso ja merkittävä yhteisyyden juhla”, sanoo Joensuun kirkkoherra Katri Vilen.

Juhlajärjestäjät opastavat juhlaväkeä ottamaan viikonlopuksi ennustetun helteen huomioon juomalla riittävästi nestettä, käyttämällä päähinettä ja hakeutumaan varjoihin. Oma vesipullo kannattaa ottaa mukaan. Kentällä on vesipullon täyttämispisteitä.

Juhlakentän ohjelma kuuluu läheiseen Areenaan, jossa on myös istumapaikkoja ja levähdystila. Areenassa on myös juhlien ensiapupiste, samoin juhlakentällä.