Laatan etsimisestä tuli uusi perinne
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Laatan etsimisestä tuli uusi perinne

Johannes Kortelainen kiinnittää laattaa seurapenkin päähän.

Kuva: Salla Remes-Ylönen

 

Julkaistu 30.6.2022

 

Herättäjä-Yhdistyksen penkkilaatat julkistettiin ensi kerran Joensuun herättäjäjuhlilla. Laatat on kiinnitetty penkkien päihin ruuveilla. 

- Ilman muuta aiomme etsiä laatat. Juhlilla on hyvin aikaa etsiä, heläyttää sisaruksilleen laatan lahjaksi saanut Iida Tukeva Kuopiosta. 

Tukevan sisarukset saivat penkkilaatan isovanhemmiltaan lahjaksi. Isovanhemmat eivät itse enää jaksa juhlille tulla, mutta heille on tärkeää lähettää kuva laatasta.

- Tästä tulee varmasti sellainen perinne meidän sisaruksille, että yhteinen laatta etsitään joka vuosi. Aivan ihanaa olla täällä, ja päästä nauttimaan perinteisestä juhlatunnelmasta, Tukeva kiittelee.

Kaikki laatan ostaneet eivät pääse Joensuun juhlille osallistumaan. Kauhavalainen Hannele Kihlman on yksi heistä: pieni lapsenlapsi pitää hänet kotona tänä vuonna.

- Ensi vuonna Seinäjoella aion etsiä laatan varmasti, Kihlman toteaa.

Kihlmanin perheessä laatta ei ollut ensimmäinen, koska he olivat osallistuneet myös Olympiastadionin tukilaattojen ostoon. 

Herättäjän laattoja on yhteensä 355 kappaletta. Yksi laatta oli sadan euron arvoinen ostajalleen. Ne on sijoitettu sattumanvaraisessa järjestyksessä penkkeihin.

- Kyseessä on Herättäjän tukilaatta, jolla haluttiin tukea Herättäjä-Yhdistystä koronasulun aikana keväällä 2020. Laatat piti julkaista Kauhavalla 2021 juhlissa, mutta virtuaalijuhlien vuoksi laatat jäivät julkaisematta silloin, kertaa Herättäjä-Yhdistyksen viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala.

- Tekstin on saanut itse valita. Osa on laittanut oman Siionin virren, osa oman tai laatan saajan nimen, Viitala kertoo.

Laattoja kiinnittivät paikoilleen joensuulaiset isä ja poika Timo ja Johannes Kortelainen. He olivat olleet talkoissa koko viikon ajan.

- Laatta kestää toivottavasti isältä pojalle, veisteli Timo Kortelainen.


Salla Remes-Ylönen

 

Laattaan on voinut valita haluamansa tekstin.

Kuva: Salla Remes-Ylönen

 

Vain laatan koko on asettanut rajoitukset merkkimäärälle.

Kuva: Salla Remes-Ylönen