Siionin virret kajahtivat kauniisti pesäpallostadionilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siionin virret kajahtivat kauniisti pesäpallostadionilla

Kuva: Ilpo Kettunen

 

 

Julkaistu 1.7.2022

 

Helteisen kuumalla stadionilla kävi kevyt virkistävä tuuli ja puhuttiin lohdutuksesta. Torstain talkooseurojen vieraat etsivät paikkaa varjosta, mutta varjopaikkoja oli onneksi hyvin tarjolla. Stadion sopii hyvin yhteisveisuuseen.

Talkooseuroissa puhuivat pappi Tapani Nuutinen Joensuusta, opettaja Jaana Ihme Joensuusta, Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Hanna Tuura Isostakyröstä ja pappi Raimo Ursin Joensuusta.

Talkootoimikunnan puheenjohtaja Tapani Nuutinen kertoi huolen talkoolaisten löytymisestä olleen kevään mittaan välillä suuri. Hän sai kuitenkin huomata, että talkoolaisia tuli kaukaakin ja juhlat saatiin rakennettua.

Nuutinen puhui lohdutuksesta, jota ihminen aikanaan kykenee vastaanottamaan. 

- Huolet kaventavat näköalaa ja suru murtaa mielen pitkäksi aikaa. Lohdutus ei pääse sisimpään ennen kuin sen aika on, Nuutinen sanoi.

Juhlat ovat vieraille ja talkoolaisille lohdutukseksi, kun kaikki pitkän tauon jälkeen pääsevät juhlille.

- Kolmospesältä jaksamme kotiin hänen voimallaan, sanoi Nuutinen.

Jaana Ihme kertoi omasta kokemuksestaan kehitysvammaisen lapsen äitinä. Hänen Martti-poikansa oli juuri muuttanut ensimmäiseen omaan kotiin. Erityisen lapsen vanhemmuus avaa silmiä huomaamaan arjen iloja. Arkienkeleistä ympärillä tulee lohtua ja kiitollisuutta.

- Monesti mietimme, löytyykö sanoja toimia lohduttajana toisillemme. Ei niitä sanoja aina tarvita ollenkaan. Riittää, että on läsnä, Ihme totesi.

Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteeri Hanna Tuura puhui työstä ja lepopäivästä. Ihmisten ei pidä ripustaa itseään ulkoisiin asioihin elämässään.

Pappi Raimo Ursin totesi Joensuun juhlia rakennetun pitkän aikaa. Tarvittavien talkoolaisten joukko on siksi suuri.

- Kiitos kaikesta teille, mitä olette tehneet juhlien hyväksi. Ilman teitä ei olisi näitä juhlia voitu pitää, Ursin pohti.

Ursin totesi, että Jumala antaa sen lämmön, että meistä tulisi lämpimiä ihmisiä lohduksi toisillemme.


Salla Remes-Ylönen

Kuva: Ilpo Kettunen