”Päällimmäisenä on kiitollisuus”
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

”Päällimmäisenä on kiitollisuus”

Seinäjoen herättäjäjuhlien 2023 pääsihteeri Anna Saaristo otti vastaan herättäjäjuhlakartan Joensuun herättäjäjulhien 2022 pääsihteeriltä Kati NIssiltä. Karttaan on merkitty kaikki herättäjäjuhlat vuodesta 1893 alkaen, ja se kiertää paikkakunnalta toiselle.

Kuva: Ilpo Kettunen

 

 

Julkaistu 3.7.2022

 

Sunnuntaina Joensuun herättäjäjuhlien 2022 pääsihteeri Kati Nissi ja Seinäjoen herättäjäjuhlien 2023 pääsihteeri Anna Saaristo tapasivat toisensa Suomen kartan äärellä. Karttaan on merkitty kaikki herättäjäjuhlapaikkakunnat vuodesta 1893 lähtien, ja se lähtee nyt Joensuusta kohti Seinäjokea, jossa seuraavat herättäjäjuhlat pidetään 14.–16.7.2023.

Kati Nissi totesi olonsa olevan helpottunut, huojentunut ja ennen kaikkea kiitollinen.

- Juhlat päästiin järjestämään ja kaikki on mennyt hyvin, vaikka toki helle on ollut raskas osallistujille ja se on vaikuttanut kävijämäärään.

- Mutta ihmiset ovat selvästi viihtyneet juhlilla, nauttineet olostaan ja pitäneet järjestelyjä toimivina. Itsekin yllätyin siitä, miten hyvin pesäpallostadion toimi juhlakenttänä.

Erityisesti Kati Nissi iloitsee talkoolaisista, joita on riittänyt joka päivälle juuri se määrä, jota on tarvittu.

- Kiertelin eilen eri puolilla juhla-aluetta katsomassa, onko kaikki hyvin, ja oli ihan nähdä, miten mukavaa talkoolaisilla oli, miten he nauttivat yhteisöllisestä tekemisestä.

Seuraajalleen Kati Nissi antoikin neuvon olla hätäilemättä, vaikka talkoolaisten löytyminen huolettaisi. Tehtäviin saadaan kyllä tekijät.

 

Ensi vuonna Seinäjoella

Seinäjoen herättäjäjuhlien pääsihteeri Anna Saaristo on ollut vaikuttunut Joensuun juhlien upeista puitteista.

- Kaikki on ollut täällä niin selkeää, helppoa ja saavutettavaa!

Joensuun päätösseurojen alkua odotellessa Anna Saariston olo on innostunut ja hyvä.

- Nyt pääsemme tekemään täysillä! Oli todella hyvä tulla tänne seuraamaan Joensuun juhlia ja saamaan luottamusta: kyllä ihmiset tulevat taas.

Seinäjoen juhlille tuleville pääsihteeri antaa vinkin:

- Tulkaa junalla! Seinäjoelle on hirveän helppo tulla, ja kaikki on tosi lähellä. Yhtä helppo on tulla, vaikka olisi ensikertalainenkin.

Ensi vuoden juhlat ovat seitsemännettoista nykyisen Seinäjoen kaupungin alueella, joka muodostuu Nurmosta, Seinäjoesta, Peräseinäjoesta ja Ylistarosta. Seinäjoen kantakaupungissa ne ovat kuudennet. Anna Saaristo kuitenkin vakuuttaa, että historian luoma paine on ainoastaan positiivinen.

- Näin monen kerran kokemus tsemppaa, mutta toisaalta muistuttaa, että maailma on muuttunut ja ajat ovat muuttuneet edellisistä kerroista. Vuoden 2023 juhlia tehdään nöyrin mielin, ei henkseleitä paukuttelemalla.

 

Kaisa Viitala

 

Seinäjoen herättäjäjuhlia vietetään heinäkuun puolivälissä 2023 tunnuksella "Anna toivo huomiseen", joka on lainaus Siionin virrestä 165.