Mustikkakukko ja lanttukukko maistuivat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Mustikkakukko ja lanttukukko maistuivat

Lanttukukko ja joensuulainen palveluhenki maistuivat Antti ja Anne-Mari Maunumaalle. Nurmolaiset Maunumaat ovat järjestämässä ensi vuoden herättäjäjuhlia Seinäjoella.

Kuva: Ilpo Kettunen

Julkaistu 3.7.2022

 

-Ystävät hakivat meille torilta lanttukukkoa. Erittäin hyvältä maistui! 

Seinäjoen Nurmosta saapuneet Anne-Mari ja Antti Maunumaa kertoivat saaneensa Joensuussa muutenkin erittäin hyvää palvelua. Luksukselta tuntui, kun leirintäalueen mökeistä pääsi kaupungille turistipyörillä.

-Juhla-alue on täällä kompakti, ja tämä on toiminut hyvin. Nyt kuivalla kelillä ei mikään pölise. Ja tämä paikka toimisi hyvin sateellakin. 

Maunumaat ovat mukana järjestämässä ensi kesän herättäjäjuhlia Seinäjoella. Siellä juhlapaikkana on puistoympäristö, ja sitä suunnitellaan myös varjopaikat mielessä.

-Ja koetamme palvella siellä yhtä sydämellisesti kuin miten meitä on täällä kohdeltu, he kiittelivät pohjoiskarjalaisia järjestäjiä.

Heli Manninen oli ostamassa körttikoruja 10-vuotiaan Oonan ja 8-vuotiaan Aaron kanssa Areenan ravintolan lähellä. Hänen mielestään ravintolan sijainti sisällä on ollut mainio ratkaisu helleilmalla. Ruokaa on saanut nopeasti, kun jonoja ei ole juuri syntynyt. Lohikeitto saa lapsiltakin kiitosta. Kahvilassa maistuivat mustikkakukko ja karjalanpiirakat.

-Kävimme kojulla, jossa oli onnenpyörä. Voitimme kassit. Täällä on ollut tosi kivaa, kertoivat Aaro ja Oona. Heli Manninen harmitteli sitä, että lasten ohjelmaa oli järjestetty paljon kirkonmäelle, jonne kävely juhlakentältä ei helteellä aina houkutellut.

Kuopiolaiset Manniset yöpyivät hostellissa keskustassa. Seurojen väliajalla perhe on tavannut paljon sukulaisia ja ystäviä – ja syönyt jäätelöä.

Ylistarosta saapuneet Tapio ja Riitta Hautala kiinnittivät Joensuuhun tullessaan huomiota siihen, ettei kaupunkia lähestyttäessä näkynyt Suomen lippuja liehumassa. Pohjanmaalla on aina tiennyt tulleensa juhlapitäjään, kun tuloväylillä on tuoreita kukkaistutuksia ja siniristiliput liehuvat.

Majapaikkaansa, Kontiorannan varuskunnan entistä kasarmia, Hautalat kehuivat. Aamupala oli ollut mainio, ja Riitta Hautala oli pulahtanut hiekkarannalta uimaan tyyneen Höytiäiseen. Kahvipöydän mustikkakukko oli maukas tuttavuus.

-Tällaisessa paikassa on hyvä järjestää juhlia, kun kaikki rakennukset ovat lähekkäin. Eikä sateellakaan tarvitsisi kurassa kävellä. Olemme kiertäneet juhlilla 60-70 vuotta, ja se täällä on poikkeuksellista, kun kenttäkeittiöitä ei ole näkynyt.

Laulumiehenä Tapio Hautala oli kuorokatoksessa virsien aloittajien joukossa. Paikka pysyi kuumana. Hän kertoi kyllä katselleensa aina seurojen välillä hyviä varjopaikkoja. Ensi kesänä pariskunta lupaa olla järjestämässä kotipaikkakuntansa Seinäjoen herättäjäjuhlia.

Vantaalaisen Anna-Sofia Eleniuksen ja nurmolaisen Emmi Porkholmin kärryn äärellä kävi sunnuntaina vilkas körttipastillikauppa.
- Olemme käyneet juhlilla lapsesta saakka. Tämä juhlapaikka tuntuu pienemmältä kuin moni muu on ollut. Ilmat ovat olleet hienot. Hyvä, että stadionilla on istumapaikkoja paljon varjossa.
- Joka vuosi on ollut hyvät ruuat, täällä on maistunut lihapata.
Juhlapäivät ovat sukulaistytöiltä sujuneet mukavasti: on tavattu toisia sukulaisia ja kierrelty eri kojuja.  Varsinaisissa nuorten tilaisuuksissa he eivät juuri käyneet.
- Ensi vuonna meillä on rippikoulu. Kyllä varmaan tulemme juhlille sitten jatkossakin, molemmat uskovat.

Matti Siippainen

Mannisen perheen herättäjäjuhliin on kuulunut ystävien ja sukulaisten tapaamista.

Kuva: Ilpo Kettunen

60-70 vuotta juhlilla kiertäneet Tapio ja Riitta Hautala pitävät hyvänä sitä, että juhla-alueen rakennukset ovat lähekkäin. Kuva: Ilpo Kettunen

Körttipastilleja myyvät Emmi Porkholm ja Anna-Sofia Elenius ovat läyneet herättäjäjuhlilla lapsista saakka.

Kuva: Ilpo Kettunen